.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 14

Slongs Dievanongs is de hoogste nieuwkomer.


Vier nummers vallen buiten de Top 50 van Vlaanderen. Dat zijn Karree Konfituur met “Gek of geniaal”, Ertebrekers en “In theorie”, Corty met “Levensweg” en de “Ochtendzon” van Loredana.



Op 49 begint Wim Soutaer met zijn zoektocht naar de “Nummer 1”. Sergio heeft “Diep verdriet” op 38. Teek feat. Eveline Cannoot zingen voor “Bednet” en belanden op 35. Meteen op 20 daalt de “Schoene joenge” uit de hemel neer voor Slongs Dievanongs.



De mannen van Get Ready! beleven “Dat heerlijk gevoel” op 10, terwijl ze vorige week nog plaats 20 innamen. “Geen probleem” is er voor Willy Sommers nog steeds op 9. Van 10 naar 8 blijven De Romeo's nog steeds “Vrienden voor altijd”. “Nacht” van Bazart dondert van 4 naar 6. Na 79 weken notering belandt “Goud” van Bazart van 6 op 5. Wally en “Misère” klimmen één plaatsje, naar 4. “Salam” van Boef & Soufiane Eddyani moet van 2 naar 3. Niels & Wiels zingen in tegenstelling tot Slongs Dievanongs over een “Shkwon meiske” en daarmee boeken ze een plaatsje winst en het levert hun de nummer 2 op. Zo blijft ook na 16 weken “Ziet em duun” van Van Echelpoel op nummer 1!



Tekst: Nico Vanaken