.
Regi
donderdag 22 juni 2023

Uitstap naar Pennenzakkenrock omwille van slecht weer

Deze school annuleert last-minute uitstap naar Pennenzakkenrock.

Leerlingen van de GO! Kasteel Beiaardschool uit Neder-over-Heembeek zouden donderdagochtend naar Pennenzakkenrock in Mol vertrekken. Zouden, want woensdag werd besloten om de uitstap te annuleren. Geen Regi, Pommelien Thijs, Aaron Blommaert en vele anderen voor de leerlingen van deze school. De reden? De weermannen en vrouwen hebben slecht weer voorspeld en de school neemt het zekere voor het onzekere. "Wegens de slechte weersvoorspellingen op donderdag 22/06 werd beslist om de uitstap naar Pennenzakkenrock te annuleren . Er wordt een fijn, veilig alternatief voorzien voor de leerlingen", laat de school weten. Nu ja, zo veilig is het alternatief ook weer niet, de leerlingen trekken naar Circolito in Mechelen waar de leerlingen circustechnieken krijgen aangeleerd. Nadien gaan zij rolschaatsen, als daar maar geen breuken van komen.

Bij Pennenzakkenrock in Mol voelen ze de bui al hangen. Tijdens de afgelopen 28 edities van het festival was het nog maar één keer slecht weer en dit jaar zullen ze daar waarschijnlijk niet aan ontsnappen. Ze verwachten vandaag meer dan 400 scholen en maar liefst 23.500 leerlingen op het festival.
"We hopen op een supereditie voor iedereen, uiteraard zijn we ook voorzichtig. Er wordt zwaar regenweer voorspeld, momenteel code geel of oranje voor neerslag. We begrijpen dat dit voor onrust zorgt. Pennenzakkenrock zal dus jammer genoeg geen droog en zonnig festival zijn. Volgens de actuele weerkaarten ligt het risico op onweer en storm boven het Zilvermeer niet hoger dan normaal in de zomer. Momenteel wordt alleen plaatselijk onweer aangekondigd. Uiteraard volgen we dit de hele dag met weerspecialisten en de hulpdiensten nauwgezet op, en nemen we tijdig de nodige maatregelen.
In elk geval, regen kan ons niet deren! We nemen alle voorzorgen en verwachten dit van de bezoekers", klinkt het bij de organisatie.

Wij hopen voor alle PZR's dat de weergoden het festival goed gezind zijn en dat het toch een prachtige editie mag worden, zonder regen, onweer maar met heel veel muzikale beats!