.
News Image

Twijfels groeien bij Jan en Romina uit Boer Zkt. Vrouw

Hartverscheurende keuze dringt zich op voor Jan en Romina.


Jan en Romina vonden de liefde bij elkaar tijdens Boer Zkt. Vrouw. Het koppel is nog steeds gelukkig samen maar beseft dat de huidige situatie niet lang meer kan blijven duren. “Eén van ons tweeën zal z’n droom moeten opbergen,” klinkt het bij het koppel.



Half december trok Romina naar Australië om er op de ranch van Jan uit te zoeken of er toekomst zat in hun relatie. Het echte leven is immers nog iets anders dan een televisieprogramma. Romina werd in Australië al meteen geconfronteerd met een verschrikkelijk drama. Net voor de feestdagen verwoestte een verschrikkelijke storm het huis van Jan. Ondertussen hebben Jan en Romina zich echter gesetteld in een nieuwe woning en hebben ze al meteen ondervonden hoe ze reageren op crisissituaties. De miserie bracht hen zowaar nog dichter bij elkaar.



Jan en Romina geven beide toe dat het enorm goed gaat tussen ons. “Het wordt alleen maar beter tussen ons. Ik zie het volledig zitten met Romina,” klinkt het bij boer Jan in Dag Allemaal. Toch verzamelen zich opnieuw donderwolken boven het koppel. Romina geeft toe dat ze als koppel geen gewoon parcours afgelegd hebben. Hun eerste ontmoeting gebeurde voor televisiecamera’s in plaats van op café tussen pot en pint. En dat is geen natuurlijk proces om een relatie te starten.



Toch voelt Romina ook dat het hun band eigenlijk alleen maar sterker heeft gemaakt. Romina heeft bij Jan het gevoel dat ze hem al eeuwen kent. Voor het eerst in lange tijd kan ze zeggen dat ze “oprecht gelukkig” is… “En dat is helemaal de verdienste van Jan.” En bij Jan lezen we eenzelfde verhaal in Dag Allemaal: “Als je bij iemand echt jezelf kunt zijn, elkaar begrijpt en goed kunt praten, is dat al heel veel.” Bovendien deelt het koppel ook hun passie voor dieren en de natuur. Toch staat het koppel nog voor een hartverscheurende keuze.



“Ik zie een toekomst met Romina volledig zitten,” klinkt het bij Jan. En Romina noemt de ouders van Jan, met wie het meteen goed klikte, nu al haar “schoonouders”. Toch beseffen beide dat het niet lang meer op deze manier kan duren. Jan en Romina hebben momenteel een langeafstandsrelatie. En Romina beseft dat het niet evident zal zijn. Toch is ze ervan overtuigd dat ze als koppel sterk genoeg zijn om dit obstakel te overwinnen. Volgens Jan wordt het vooral belangrijk om goed te blijven communiceren. Maar de onderlinge communicatie zat bij hen al meteen goed dus ook Jan heeft er wel vertrouwen is. Toch beseffen beide dat een beslissing zich opdringt.



“Het is zeker niet de bedoeling dat deze situatie nog heel lang blijft duren,” vertelt Jan in Dag Allemaal. “Als ik iemand graag zie, wil ik zoveel mogelijk bij haar zijn.” Een oplossing moet er dus eerder vroeger dan later komen, aldus Jan. Romina en Jan zijn momenteel hun opties aan het bekijken. En ze beseffen dat dat een minder leuke periode zal zijn. Eerst terug gescheiden van elkaar leven, en dan zal één iemand zijn of haar droom moeten opgeven. Zal Jan zijn Australische droom opgeven of Romina haar boerderij? Momenteel is het nog koffiedik kijken en Jan vindt “opgeven” ook te zwaar uitgedrukt. En wel om een welbepaalde reden.



Jan is blij met de acht jaar dat hij al in Australië mocht wonen en ook Romina is blij met wat ze al bereikt heeft. Nu is het tijd voor een andere fase in hun leven. Een fase waarin hun relatie primeert. “Ik wil in de eerste plaats bij Romina zijn. Waar en op welke manier doet er minder toe,” klinkt het bij Jan. “Onze relatie is de mooiste droom die ik kon realiseren.” Een zelfde verhaal bij Romina: “Als we allebei blijven zitten waar we nu zitten, zitten we daar alleen met onze boerderij en niet bij de persoon bij wie we willen zijn.” En zo lijkt het koppel klaar om die moeilijke horde samen te nemen…