.
News Image

Tweede seizoen D5R op Ketnet

Langverwachte jeugdreeks start aan nieuw seizoen...
Op maandag 23 februari start het tweede seizoen van de populaire Ketnet-serie D5R ('De Vijver'), vorige maand nog bekroond met een Gouden K voor Beste Ketnet-reeks. Het wel en wee van de vijf tieners, hun vrienden en familie is opnieuw te volgen op tv én online. Ketnet werkte ook voor deze nieuwe afleveringen van de realistsche fictiereeks nauw samen met Awel (de vroegere Kinder- en Jongerentelefoon).

Dit weekend is er op Ketnet een D5R-marathon van de eerste reeks en zondag (15.2) zijn de vijf te gast in Ketnet King Size. De hele krokusvakantie lang kunnen de Ketnetters online al checken hoe het nu met de personages gaat, door hen te volgen via hun smartphone. En op maandag 23 februari begint de tweede reeks.

Leyla, Wout, Kyra, Vincent en Amber wonen alle vijf in Vilvoorde. De eerste vier zijn al sinds hun kindertijd bevriend. De West-Vlaamse Amber is er in het begin van de eerste reeks bijgekomen. De vijf vrienden spreken regelmatig na school af aan de vijver van het Hanssenspark, naast het station in Vilvoorde. Vandaar de titel van de reeks.

D5R is fictie, maar het zou net zo goed human interest kunnen zijn. Vandaar de term ‘realistische fictie’. De vijf beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Ketnet wil met D5R die ‘hobbels’ in het leven van kinderen en jongeren tonen en bespreekbaar maken, en hen zo weerbaarder maken.

De serie geeft een beklijvende en realistische blik in de wereld van tieners en hun omgeving. Thema’s die aan bod komen in deze tweede reeks zijn onder meer: leven in een nieuw samengesteld gezin; verliefdheid en seksualiteit; gameverslaving; identiteit en diversiteit; pesten op school en in de sociale media; de gevolgen van de economische crisis; en de eerste kennismaking met een studentenjob.

Sinds de gebeurtenissen van de eerste reeks zijn enkele maanden voorbijgegaan.

De mama van Amber (Jamie-Lee Six) heeft een nieuwe vriend, Alexander, en ze wonen ondertussen samen in het mooie herenhuis van de 42-jarige kinesist. Alexander heeft zelf ook twee kinderen en Amber krijgt er dus een stiefzus en een stiefbroer bij: de negenjarige Eline en de twintiger Simon (aka Mol). Leven in een nieuw samengesteld gezin biedt nieuwe mogelijkheden, maar brengt ook problemen met zich mee. Daarnaast is Amber nog altijd zwaar verliefd op Wout. En ze heeft er veel voor over om hem voor haar te winnen. Te veel misschien.

De papa van Wout (Sander Provost) is afgekickt van zijn drankverslaving en heeft werk gevonden. Maar hij doet de nachtshift en daardoor is Wout vaak alleen thuis. Hij raakt verslaafd aan gamen en dat heeft een invloed op zijn schoolresultaten.

Vincent (Thijs Antonneau), die geadopteerd is, gaat op zoek naar zijn identiteit en wil meer weten over zijn Congolese roots.

Leyla (Angela Jakaj) weet dat een meisje uit haar klas iets gedaan heeft dat niet pluis is. Omdat ze een groot rechtvaardigheidsgevoel heeft, vertelt Leyla dat aan de klastitularis. Daardoor wordt ze zwaar gepest zowel op school als via sociale media.

Kyra (Liandra Sadzo) heeft het moeilijk thuis: door de economische crisis gaat het erg slecht met de zaak van haar ouders. Zomaar om geld vragen aan haar ouders voor nieuwe kleren, en dergelijke, zit er niet meer in. Ze gaat op zoek naar een baantje om zelf wat centjes bijeen te sparen.

Simon (Nick De Vucht) is de nieuwe stiefbroer van Amber. Simon - of Mol zoals iedereen hem noemt - is 21 en staat relaxed in het leven. Naast zijn technische studie is hij elk vrij moment van de dag bezig met het programmeren van computergames. De tijd die daarnaast nog rest besteedt hij aan hip-hop en breakdance. In de loop van de tweede reeks begint Mol speciale gevoelens te koesteren voor zijn stiefzus Amber. En dat schudt hun gezin behoorlijk door elkaar...

Eline (Britt Haenraets) is de nieuwe stiefzus van Amber. Zij is negen jaar. Omdat er nog een aantal zaken geregeld moeten worden voordat Amber haar eigen kamer krijgt, slaapt ze voorlopig bij Eline. En de combinatie van die twee op één kamer loopt niet altijd even vlotjes…

D5R - reeks 2 op Ketnet : vanaf 23 februari, maandag tot donderdag om 18.40 u., en een compilatieaflevering op zaterdag om 9.35 u.