.
News Image

Twee tot de zesde macht is terug

Jeroen Meus debuteert als quizmaster


Twee tot de zesde macht is een tv-klassieker van formaat. In dit zesde seizoen maakt Jeroen Meus zijn debuut als quizmaster. Kookprogramma’s zijn voor Jeroen dagelijkse kost, maar een televisiequiz presenteren, dat heeft hij nog nooit gedaan. Op zondag 24 februari krijgt hij zijn vuurdoop.

Zoals vanouds nemen twee duo’s van onbekende Vlamingen het op tegen een duo BV’s. Winnen de onbekenden dan nemen ze 10.000 euro mee naar huis, winnen de BV’s dan gaat de 10.000 euro naar Kom op tegen kanker. Om de pot binnen te rijven, moeten de kandidaten vermijden dat Jeroen hen op het verkeerde been zet.



Sommige BV’s waren ook al in vorige seizoenen van Twee tot de zesde macht te zien. Anderen maken net als Jeroen hun debuut, onder meer Kim Clijsters, Wim Opbrouck, Steven Van Herreweghe, Laura Tesoro, Jelle De Beule en Tom Boonen.




Thema’s: van culinair tot comedy

Elke week wordt de quiz opgebouwd rond een specifiek thema.

In de eerste aflevering, op 24 februari, is dat toepasselijk ‘culinair’. De aflevering wordt op smaak gebracht door Véronique De Kock en Wim Opbrouck. Jeroen kruidt het geheel met sappige vragen, pittige weetjes en een snuifje humor.


De week daarna, op zondag 3 maart, mogen Tom Boonen en Tom Waes zich meten met twee minder bekende, maar even sympathieke duo's in een aflevering rond sport. Tom Waes is een fervent sportliefhebber en voor Tom Boonen is dit een soort comeback, want 15 jaar geleden speelde hij voor het laatst (en ook voor het eerst) mee in een quiz: Quizta, een sportquiz van Sporza.


Vrijdag 10 maart is het Internationale vrouwendag en speciaal daarvoor maakt Jeroen er op zondag 5 maart een ‘ladies night’ van, met alleen maar vrouwen in de studio. De BV’s zijn die avond twee Bekende Vrouwen: Kim Clijsters en Karen Damen.


In de vierde aflevering (17 maart) is het thema ‘de generatiekloof’. Het belooft een avond vol nostalgie en verrassingen te worden, waarin duo’s van babyboomers en generatie x het opnemen tegen twee bekende millennials: Lynn Van Royen en Laura Tesoro.


De week daarop (24 maart) is het thema muziek. De BV’s zijn twee bekende ex-drummers: Bart Peeters en Herman Brusselmans. En ook Jeroen laat zich van zijn meest muzikale kant zien. Of liever: horen. Als dat maar goed afloopt.


De BV’s in de andere reguliere afleveringen zijn: Lieven Scheire & Jonas Geirnaert (thema: familie), Sven De Leijer & Leah Thijs (thema: soap), Tom Waes & Olga Leyers (thema: 16+), Sergio Quisquater & Sam Gooris (thema: nineties), Jelle De Beule & Guga Baul (thema: comedy) en Sven De Leijer & Showbizz Bart (thema:showbizz). De volgorde van die afleveringen wordt later bekendgemaakt.


Op 31 maart presenteert Jeroen een speciale aflevering die gewijd is aan de liefde. Daarin zijn het drie BV-koppels die onder elkaar uitmaken wie het slimste showbizzkoppel van Vlaanderen is: Luc Appermont en Bart Kaëll, Elodie Ouedraogo en Jeroom Snelders, Siska Schoeters en Tomas De Soete. Eén ding is zeker: de winst gaat in die aflevering sowieso naar Kom op tegen kanker.




Vanaf zondag 24 februari om 20.00 u. op Eén.

Bio van Jeroen Meus