.
News Image

Twee investeerders stappen in zaak Wim Ballieu

Balls & Glory gaat opnieuw uitbreiden.


Goed nieuws voor de fans van Balls & Glory: er komen binnenkort 3 niuewe vestigingen. Jonas Dhaenens & Rudi De Kerpel worden beiden aandeelhouder van Balls & Glory. Volgens oprichter Wim Ballieu is dit een logische stap: 'de afgelopen 6 jaar hebben we samen met ons team hard ontwikkeld aan de fundamenten van Balls & Glory. Onze organische groei & de extra duw in de rug dmv onze crowdfundingcampagne (midden 2017) hebben ervoor gezorgd dat we steeds trouw konden blijven onze visie: farm to table: slow food-fast served. Nu is de tijd rijp om een tandje bij te steken.”




In 2013 nog innovatiefste restaurantconcept van Europa (Leadersclub International) tot recent de Mercuriusprijs voor retailconcept van het Jaar (Comeos). Balls & Glory is er de afgelopen 6 jaar steeds in geslaagd om postitieve cijfers neer te leggen. De nieuwe aandeelhouders brengen dus vooral een stevige portie know-how binnen die hoofdaandeelhouder & zaakvoerder Ballieu kunnen helpen het aantal verkooppunten te laten groeien.




“Ik heb te lang gedacht dat onze winkels enkel konden aarden in grotere steden met meer dan 200 000 inwoners” bekent Ballieu “Nu zien we dat het volkse & toegankelijke van onze restaurants ook in iets kleinere steden werkt: vandaar onze full focus op Vlaanderen met binnenkort openingen in Sint-Niklaas (6 juni – sacramentsplein), Antwerpen-centrum. (17 juni-theaterplein 1) & Mechelen (12 september – nog ff een goedbewaard geheim)




De bestaande strategie om via lokale ondernemers te partneren wordt verdergezet. “Dit franchise-model verhoogt de lokale betrokkenheid & servicegraad van onze shopmanagers aanzienlijk” aldus Ballieu. “want lekker eten heeft een goeie hospitality nodig. Ondertussen kweekt de mooiste boerin van Vlaanderen, Mieke Verniest, met toewijding het varkensvlees voor de verschillende restaurants en worden alle aardappelen en groenten voor de restaurants dagvers ter plaatse geleverd & bereid.

Bio van Wim Ballieu

Meer Over:

Wim Ballieu