.
David Vandyck
vrijdag 12 april 2019

Tv-debuut in Nederland voor David Vandyck

David Vandyck met Thomas Berge naar Nederland.


De West-Vlaamse zanger David Vandyck scoort momenteel nog volop in de Radio 2 Ultratop met zijn meest recente single ‘Beiregoe’, maar het is duidelijk dat David het niet bij Vlaanderen alleen wil houden. Vorig jaar veroverde hij voor het eerst Vlaanderen met zijn Zomerhit-nominatie ‘Ik Leef Voor Jou’ en samen met Gordon Groothedde, één van de producers van Marco Borsato, leverde de zanger een parel van een album af. Een David Vandyck die zijn volkse repertoire uit het verleden links liet liggen. Met succesvolle radiosingles (‘Om Je Heen’, ‘Weer Even Klein’ en ‘Beiregoe’) als gevolg.

Intussen maakt ook David zich klaar voor de zomer en daarvoor ging hij in zee met de Nederlandse Thomas Berge. Het duet ‘Heel Alleen’ staat in Vlaanderen pas later ingepland, maar morgen gaan beide zangers hun nieuwe plaat alvast samen voorstellen, met volledige live band tijdens ‘Tijd voor Max’ op de Nederlandse TV-zender Omroep Max.

Voor David Vandyck is het zijn eerste TV-optreden bij onze noorderburen en misschien dus ook wel een eerste stap richting een carrière in Nederland. Woensdag stonden Thomas en David al samen op het podium tijdens de opnames van ‘De Vlaamse 10’ voor Ment TV in De Panne en zaterdag nemen ze in Amsterdam de bijhorende video op voor hun nieuwe single. Wie niet kan wachten op de Belgische release, kan ‘Heel Alleen' nu al online beluisteren, of op David’s recente studio album.