.
Tuur De Weert
dinsdag 16 april 2024

Tuur De Weert: “Ik heb die afspraak meteen afgezegd”

Hij onderging een metamorfose

We kennen Tuur De Weert natuurlijk allemaal uit ‘De Collega’s’ maar ook uit ‘Fc De Kampioenen’. Begin dit jaar verscheen hij ook nog in ‘Familie’ als bedelaar Willy. Iets wat hij nooit verwacht had nog te doen op zijn 80ste.

Zijn personage is niet meer zo vaak in beeld als enkele maanden geleden, maar binnenkort komt hij toch nog een keertje in beeld. Dat hij veel scènes heeft met boezemvriend Jaak Van Assche is een leuk extraatje.

“Toen ze een klankbord zochten voor Alfons kwam ik in beeld. Ik heb in het verleden al vaak met mijn goeie vriend samengewerkt in het theater en op tv. Het was een beetje voorspelbaar dat we ooit weer een duo zouden worden”, zegt Tuur in Primo.

Het is niet de eerste keer dat Tuur in de huid kruipt van een zwerver. Dat deed hij al een keertje eerder in ‘Wachten op Godot’, een theaterstuk van Samuel Beckett. Daar speelde hij één van de twee hoofdpersonages Estragron.

“Die rol is een beetje te vergelijken met Willy, al is de context helemaal anders. Willy is een leuke man om te spelen. Hij heeft iets mysterieus en ik moest ook een fysieke metamorfose ondergaan. De afspraak met mijn kapper heb ik onmiddellijk afgezegd.”