.
Trisha
dinsdag 1 oktober 2019

Trisha slaakt noodkreet

“Ik kan niet meer geholpen worden…”


“Ik ben een wrak!” Zangeres Trisha zit diep, heel erg diep. Sinds juli zit Trisha thuis met een burn-out, maar haar problemen liggen dieper. Nadat ze in juli volledig crashte is ze in therapie gegaan en daar komt ze pas écht te weten wat er met haar is gebeurd in haar jeugd. Trisha doet haar verhaal in Dag Allemaal en dat klinkt niet rooskleurig. Aan haar ouders schreef Trisha een brief waarin ze schreef: “Bedankt dat je mij het leven hebt geschonken en bedankt dat je het mij ontnomen hebt.” Wat is er aan de hand?

Trisha geeft toe dat ze in het verleden, toen ze nog in het showbizzwereldje vertoefde, altijd een pokerface opzette. “Ik wil dat niet meer, maar ik weet gewoon niet hoe ik mezelf kan zijn. Ik heb crazy ideeën gehad en uitgevoerd, maar dat heeft allemaal te maken met mijn ziekte…”

Het klinkt als een noodkreet wanneer Trisha vertelt dat ze écht nood heeft aan een reikende hand, een knuffel, de woorden ‘’We zijn er voor je”,… Ook bij de zorg van haar kinderen en haar man heeft ze hulp nodig. “Want zij kunnen nu écht geholpen worden! Ik niet meer, dat is te laat…” Het klinkt allemaal erg onheilspellend…

Dag Allemaal neemt polshoogte bij Trisha’s echtgenoot Kurt en hij bevestigt dat Trisha het héél zwaar heeft. “Het gaat hier wel degelijk om een heel zware problematiek. Ze voelt zich door alles en iedereen in de steek gelaten.” Maar ze volgt therapie en is dus in goede handen, aldus Kurt.

Wanneer Dag Allemaal polst of Trisha een zelfmoordpoging achter de rug heeft, ontkent Kurt in alle toonaarden. “Ze reageert goed op de therapie en praat open met de mensen die haar begeleiden.” Kurt ziet dan ook zeker lichtpuntjes, al beseft hij dat de mama van hun driejarige tweeling Marie-Lore en Marie-Lynn nog een lange weg te gaan heeft.