.
News Image

Triggerfinger stopt tijdelijk

Break van (minstens) 2 jaar


Ruben Block, Paul Van Bruystegem en Mario Goossens zetten een voorlopig punt achter Triggerfinger, de groep neemt een break van minstens twee jaar.

De groep is al 12 jaar onafgebroken aan het touren en dat weegt op de muzikanten. Dit jaar vierde Triggerfinger hun twintigjarig jubileum met een fantastische tour, hun voorlopig laatste. De groep is aan rust toe, rust die zij meer dan verdiend hebben. “We zijn het er alle drie over eens dat we deze rust verdiend hebben na de hectische jaren die we beleefd hebben, lezen we vrijdag in Het Laatste Nieuws. Door onze break zijn we nu in staat om onze eigen projecten na te jagen. Maar geloof me vrij: we zijn sowieso nog van plan om muziek te maken. Het is niet omdat we zeggen dat we een rustpunt inlassen, dat we uit elkaar gaan. Splitten is zeker en vast niet aan de orde, klinkt het bij Triggerfinger.



De groep scoorde de aflopen 20 jaar heel wat hits in Vlaanderen en ver daarbuiten. Met onder andere All this dancin' around en Perfect Match stonden zij bij ons hoog in de hitparad. Maar hun grootste hit is zonder twijfel I Follow Rivers, een nummer dat wereldwijd voor veel succes zorgde.



De fans hoeven Mario Goossens alvast niet lang te missen. Vanaf vrijdag 4 oktober is de drummer van Triggerfinger zes weken lang te zien in 'Paradise City' op Canvas. In deze documentaire reeks reist muzikant Mario Goossens naar zes steden die zwaar geteisterd werden door natuurrampen of door toedoen van de mens: Port-au-Prince, Belfast, New Orleans, Kigali, Hiroshima en Detroit. Hij onderzoekt er hoe de inwoners opnieuw de kracht vonden om door te gaan na de catastrofe waardoor ze werden getroffen. En hoe muziek kan helpen bij het helen van zo’n stad. Mario ontmoet muzikale sterkhouders die hun stad er weer bovenop proberen te krijgen.



Ook de andere groepsleden wilen los van de groep iets gaan doen. Wat dat precies is, is niet duidelijk.