.
News Image

Triggerfinger speelt AB plat

Triggerfinger concerteert in de lente in de AB.

De heren van Triggerfinger introduceren is eigenlijk overbodig, maar omdat we zo van hun stomende rootsrock houden doen we het toch: gouden strot en snarengeselaar Ruben Block, drummonster Mario Goossens en de meest strakke bassist van de lage landen Paul Van Bruystegem, ofte Monsieur Paul, hebben een nieuwe plaat klaar en dat zullen we geweten hebben!

Na het succes van 'All this Dancin' Around' (Platinum in ons land) en het dubbele live-album 'Faders Up 2 - Live In Amsterdam' (goed voor goud) stond Triggerfinger begin 2012 klaar om opnieuw de studio in te gaan. En toen was er plots die toevalstreffer; een virale hitsingle (hun versie van Lykke Li's 'I Follow Rivers') uit een radiosessie bij Giel Beelen op het Nederlandse 3FM. Een knoert van een hit die niemand had zien aankomen en voor een stroomversnelling zorgde waardoor de band nog anderhalf jaar langer de baan op ging om met hun straffe liveshow zieltjes te winnen in alle hoeken van Europa.
In het najaar van 2013 lukte het de drie dan toch om de oversteek te maken naar Los Angeles waar ze, onder het motto 'never change a winning team', met vaste co-producer Greg Gordon (bekend als rechterhand van Dave Sardy en mixer van onder meer Slayer, Nick Cave e.v.a.) de befaamde Sunset Sound Studios indoken.
Aan het beproefde Trigger-recept werd niets gewijzigd, het resultaat mag er dan ook zijn: 'By Absence of the Sun' is een homogene plaat geworden waarop de typische Triggerfinger-sound vakkundig en kristalhelder gecapteerd werd. Een logisch vervolg op het vorige album, maar zeer zeker ook een stap vooruit. De eerste single, het swingende 'Perfect Match', doet alvast het beste verhopen.

Het hardst rockende trio van het land is in bloedvorm en helemaal terug! En of ze dat zullen bewijzen op 2 mei in de Ancienne Belgique! De ticketverkoop voor het concert start op woensdag 5 maart om 11 uur.

Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs (incl. servicekosten): 32 euro

Bio van Triggerfinger

Meer Over:

Triggerfinger