.
Metejoor en Berre
zondag 18 december 2022

Trekt Metejoor binnenkort naar Nederland?

De ambities zijn er niet meteen

Metejoor trad het afgelopen jaar al een aantal keren op in Nederland. Hij bracht ook singles uit met Nederlandse collega’s zoals Snelle, Babet en Emma Heesters. Het ziet er naar uit dat Joris Van Rossem niet alleen de Belgische muziekmarkt wil veroveren, maar ook die van Nederland. Of niet?

“In Nederland doorbreken is geen doel op zich, maar het opent perspectieven om nog meer te kunnen spelen. Wanneer het in Vlaanderen tijd is voor een pauze, kan ik optreden in Nederland. Afgelopen jaar speelde ik drie concerten in Nederland. Als Nederlanders mijn liedjes meezingen klinkt dat heel anders dan wanneer Vlamingen dat doen”, klinkt het in Story.

Het is de voorbije zes jaar erg hard gegaan voor Metejoor. Eerst was hij nog een anonieme leraar lichamelijke opvoeding, nu kan hij niet meer ongezien over straat lopen zonder aangesproken te worden.

“Herkend worden is soms een nadeel als je met familie of vrienden qualitytime wil besteden. Anderzijds reageren de mensen altijd positief. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit gehoord dat ik niet kan zingen. Dat ze naar mij toekomen betekent dat ze mij een warm hart toedragen.”

Joris heeft in elk geval geen heimwee naar zijn job als leraar. “Ik zie mezelf niet meer op een school werken, waar je op vaste uren moet zijn. Sinds de dag dat ik gestopt ben met lesgeven, kan ik op veel meer projecten ja zeggen. Het enige wat ik soms mis is deel uitmaken van de ontwikkeling van de persoonlijkheid van een kind.”

Bio van Metejoor, Snelle en Emma Heesters