.
Aaron Blommaert in The Masked Singer
zaterdag 29 april 2023

Tovenaar betovert iedereen en is de grote winnaar van The Masked Singer

Wat is er gelogen....

Twaalf weken lang liet hij zijn magie los op Vlaanderen en vanavond volgde de kers op de taart: Tovenaar werd uitgeroepen tot de grote winnaar van The Masked Singer. Het vermoeden van vele speurders werd bevestigd toen Aaron Blommaert van achter het masker verscheen. Hij imponeerde telkens weer met zijn magische stem en straffe performances. “Hoe het voelt om The Masked Singer te winnen? Vraag me dat volgende week nog eens”, klinkt het bij een verwonderde Aaron. “De winnaar van het derde seizoen… als ik het uitspreek, kan ik het nog altijd niet geloven!”

In Behind The Mask op VTM GO is te zien hoe de magie van het Tovenaars-pak al van bij de eerste kennismaking overvloeide op Aaron. “Ik ben een grote fan van Marvel, Harry Potter, Lord Of The Rings… Allemaal verhalen over iets miraculeus of magisch. Dat doet iets met mij. Als kind wou ik ook dat personage zijn, dus dit is een match made in heaven. Het kleine jongetje in mij was heel blij.” Bij de eerste show sloegen de zenuwen toe voor Aaron. “Dat was denk ik het grootste stressgehalte dat ik ooit in mijn leven heb gehad”, klinkt het. “Als ik naar vorige seizoenen keek, dacht ik: waar zagen die over? Maar nu sta ik hier zelf en denk ik: damn, het is zwaarder dan ik dacht.”

Dat hij The Masked Singer samen met zijn compagnon Miguel Wiels - die Champignon was - kon doen, vond Aaron geweldig. “Die face off vond ik stiekem leuk, want we hadden nog nooit samen gezongen. Het feit dat ik dat met hem kon doen was alsof je tegen mij zou zeggen: we gaan nú naar Disneyland.” Aaron is dan ook bijzonder trots op zijn parcours. “Dit was zo’n mooi avontuur. Als 10-jarige droomde ik ervan om een magisch wezen te zijn en wou ik heel graag zingen. Bij The Masked Singer heb ik dat gewoon kunnen combineren. Het was de eerste keer als solozanger. Het feit dat ik dat met Tovenaar kon doen was goed, zodat ik me nog even kon verstoppen achter een masker. Ik heb in zo’n korte periode zoveel geleerd. Jullie hebben me een piëdestal gegeven en ik ben daar kunnen gaan opstaan.”

En wie was Raaf? Wel, dat was dus wel degelijke Coely.