.
David Cantens, Jo Hens, Line Ellegiers en Floris Devooght
zondag 18 februari 2024

Tot Altijd in première in het Fakkeltheater in Antwerpen

Een gewaagde maar geslaagde productie.

Op zaterdag 17 februari ging de langverwachte musical "Tot Altijd" in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Publiek, pers en genodigden waren reuzebenieuwd naar deze nieuwe creatie. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en EyeWorks, vertelt het aangrijpende verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. De cast mocht een staande ovatie in ontvangst nemen. Meteen ook een warm gebaar voor Mario Verstraete en wat hij gerealiseerd heeft in zijn strijd voor het recht op menswaardig sterven. De musical "Tot Altijd" is nog te zien tot en met 10 maart in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op www.aufondproducties.be "Tot Altijd" gaat eind 2024 op tournee door Vlaanderen.
De première van "Tot Altijd" was een onvergetelijke avond met emotie, respect en veel liefde. Het publiek werd meegesleept door de gewaagde, ontroerende en spraakmakende voorstelling, die een bijzonder licht werpt op het thema euthanasie en het recht op waardig sterven. Met deze musical heeft AuFond Producties een unieke en moedige stap gezet in het Belgische theaterlandschap. Mario Verstraete speelde een cruciale rol in het debat rond euthanasie en het recht op waardig sterven. De voorstelling wist het publiek te raken met de warme en herkenbare scènes. Euthanasie blijft actueel en is nog steeds een gevoelig thema in de Belgische geschiedenis.

De hoofdrol wordt vertolkt door Jo Hens, bijgestaan door de getalenteerde theaterklassebakken zoals David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght. De creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck staan in voor tekst en muziek, gebaseerd op het filmscript van Nic Balthazar. Producent Manu Jacobs is tevens de regisseur van deze voorstelling.


'Tot Altijd' brengt een stuk gevoelige Belgische geschiedenis over Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Een debat dat vandaag nog steeds gevoerd wordt. Deze succesvolle film van Nic Balthazar en EyeWorks kwam in 2012 in de Vlaamse zalen met o.a. Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg.

'Tot Altijd' is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater tot en met 10 maart.
Info en tickets: www.aufondproducties.be