.
News Image

Torenhoog showgehalte in tweede Battles

Nieuwe battles in The Voice Kids.
889.000 kijkers, goed voor 35,6% marktaandeel (VVA 18-54, live+4), zagen tijdens de eerste Battle-aflevering tranen van ontroering bij de coaches en van geluk bij de allereerste halve finalisten van The Voice Kids. Op vrijdag 2 november wordt er duchtig verder gebatteld. Coaches Sean, Laura, Gers en K3 sturen hun kandidaten de ring in met punchy popsongs en willen rasechte performers zien. Welke kids stelen de show?

Noa (13, Assebroek), Kato (14, Sinaai) en Sari (14, Sint-Job-in-‘t-Goor) trappen de Battles af met een liedje dat volgens hun coach Gers perfect bij hen past: Youngblood van 5 Seconds of Summer. Het is een popnummer over prille liefde. “Het verschil kan je maken door te weten wat je zingt”, voegt Gers daaraan toe. Wie kan de boodschap het best overbrengen?

Ook Jade (14, Oostakker), Laura (13, Mol) en Lotte (11, Kaster) van team Gers worden verwacht in de battle-ring. Zij mogen de populaire Post Malone achterna met Better Now. Lukt het Gers om van deze verlegen meisjes echte madammen met attitude te maken?

“Een battle om goed gezind van te worden”, vindt Laura over haar battle-trio. Dat krijg je als je rasartiest Kyle (14, Ledeberg), powermeid Silvie (13, Minderhout) en de enthousiaste Evi (13, Beveren) samen zet. Energie en plezier hebben deze kids op overschot, maar hun grootste uitdaging wordt om ook sámen straf te performen. “Deze showbeesten moeten leren om rekening te houden elkaar”, zegt Laura.

Show verkopen kunnen ook Amber (13, Diepenbeek), Aja (13, Tielt) en Maëlle (12, Ottenburg) uit team K3 als de beste. “We hebben deze drie krachtige stemmen dan ook bewust samen gezet”, zeggen de coaches. Om de pittige dames een beetje in te tomen, begint K3 de repetitie wijselijk met enkele ontspanningsoefeningen. Nadien mogen de energiebommetjes zich uitleven met The Middle van Zedd. “Dit wordt één van onze spannendste battles”, zegt Marthe. “Anders kiezen jullie alle drie eentje?”, probeert Amber.

De immer vrolijke Jolien (11, Hooglede) wil het eigenlijk tegen niemand van team Sean opnemen. Maar ze wordt door haar coach toch gekoppeld aan Helena (12, Tielt-Winge) en Emma (12, Berchem). Deze drie vriendinnen krijgen het toepasselijke Friends van Anne-Marie als uitdaging. Ze verrassen iedereen met een eigenzinnige versie mét een duidelijke boodschap voor de andere coaches…

The Voice Kids, vrijdag om 20.35 op VTM.