You are here

Topdokter Danny De Looze stelt nieuw boek voor bij Gert Late Night

29/09/2019 13:20-

Topdokter geeft uitleg over mythes omtrent gluten.

Danny De Looze kennen we als één van de Topdokters en kwam tijdens Gert Late Night praten over de mythes die bestaan omtrent gluten- en lactose-intolerantie. In zijn boek "Lactose, gluten en co" gaat hij uitvoerig in over hoe belangrijk voeding is voor je maag en darmen en de mythes die daarover bestaan.

Steeds meer blijkt hoe belangrijk een gezonde spijsvertering is voor het welzijn van de mens. En dus: hoe essentieel voeding is voor je maag en darmen. Als vermaard gastro-enteroloog, ook bekend van Topdokters, behandelt prof. Dr. Danny De Looze elke dag patiënten met aandoeningen die te maken hebben met de spijsvertering. Sommige daarvan zijn zeer reëel en ernstig, zoals de ziekte van Crohn, reflux, voedselallergieën, voedselintoleranties en het prikkelbare darmsyndroom. Professor De Looze beschrijft deze aandoeningen en zegt wat je er tegen kan doen.

Maar tegelijk gaat hij in tegen de modieuze mythes die de ronde doen tegenwoordig. Vooral over gluten en lactose lees en hoor je de wildste verhalen, alsof ze de bron zijn van alle kwaad. In dit boek lees je wat de wetenschappelijke waarheid is en wat tot het rijk der fabelen behoort...