.
News Image

Toni Coppers viert feestelijke heruitgave van 'De zaak Magritte'

Nieuwe reeks rond Alex Berger.


Meer dan 150.000 exemplaren van de Liese Meerhout-boeken gingen al over de toonbank. Toni Coppers is de sympathieke commissaris nog lang niet beu, maar na het schrijven van Val werd het voor hem duidelijk: hij zou vanaf nu twee thrillerreeksen schrijven.



Een reeks over een man, en een over een vrouw. Het wisselen tussen deze twee hoofdpersonages geeft Coppers extra zuurstof en houdt hem scherper dan ooit.



Om te vieren dat er rond de eigenzinnige privédetective Alex Berger een nieuwe reeks komt, krijgt De zaak Magritte nu een nieuwe look. In deze thriller uit 2017 verscheen Alex Berger voor het eerst, en het boek werd ook in het Frans vertaald als L'affaire Magritte.



Het boek werd een hommage aan schrijver Georges Simenon en zijn legendarische personage Maigret. Alex Berger is niet dezelfde rust gegund als de gelukkig getrouwde Maigret, maar je zal bij het lezen van De zaak Magritte wel eens glimlachend aan Maigret en aan Parijs denken.



De thriller is daarnaast ook een ode aan de schilder Magritte. De meeste mensen weten niet dat de surrealist een grote fan was van spannende boeken. Zo las hij heel graag Edgar Allen Poe en Maigret. Referenties naar die twee zitten subtiel verborgen in De zaak Magritte.



Wie Alex Berger (na Val te hebben gelezen) nóg beter wil leren kennen, weet dus wat te doen aan het zwembad deze zomer!



Alex Berger is me vanaf mijn eerste pennestreken heel dierbaar geworden. Een eigenzinnig man, sterk en kwetsbaar tegelijk. Hij is een blijver, reageert Toni Coppers.



Het verhaal van De zaak Magritte...

Het leven van Alex Berger, ex-chef van de Moordbrigade, staat in de wacht sinds zijn vrouw Camille omkwam bij de terroristische aanslagen in Parijs. Ze werd neergeschoten op het terras van bar Le Carillon. Alex had erbij moeten zijn maar miste die avond de trein. Sinds hij haar verloor, is hij een man zonder hoop: hij drinkt te veel en geeft nergens nog om. Zijn nachten worden gevuld met gruwelijke nachtmerries waarin Camille hem smekend komt vragen waarom hij niet bij haar was, waarom hij haar niet gered heeft.



Wanneer zijn ex-collega’s op een dag zijn hulp inroepen bij een vreemde moordzaak, weigert Berger aanvankelijk iedere medewerking. Hij wil met rust gelaten worden. Zijn schuldgevoel is huizenhoog. Sara Cavani, een jonge inspecteur, trekt hem langzaam over de streep. Hoe vaker de moordenaar toeslaat, hoe groter Bergers obsessie met de zaak wordt: dit keer wil hij de trein niet missen.



Als hij in het spoor van de moordenaar wordt meegesleurd naar Parijs, bereidt Alex Berger zich voor op de ultieme confrontatie. Daar, in de stad van zijn vermoorde vrouw, zal hij zijn eigen demonen onder ogen moeten zien…


Koop hier deze nieuwe release

Bio van Toni Coppers

Meer Over:

Toni Coppers