.
Toni Coppers
maandag 24 mei 2021

Toni Coppers op de shortlist van de Gouden Strop én de Hebban Thrillerprijs

Auteur is goed bezig.

Toni Coppers staat met De moord op Arno Linter op de shortlist van de Gouden Strop en met Val op de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2021. Een prachtige dubbele nominatie, waarmee Coppers zijn lange lijst van nominaties en prijzen verder mag aanvullen.

'Met De moord op Arno Linter had ik in dit moeilijke jaar maar één doel voor ogen: mijn lezers meeslepen in een spannend verhaal dat ze niet kunnen wegleggen. Even weg van de realiteit.' - Toni Coppers

De Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman, bestaat sinds 1986. Met een geldbedrag van € 10.000 voor de winnaar is het de belangrijkste thrillerprijs van Nederland. Een vakjury bepaalt de winnaar.

De Hebban Thrillerprijs bestaat sinds 2020. Lezers in combinatie met een vakjury bepalen de uitslag. De winnaar ontvangt een promotiepakket op Hebban ter waarde van € 2.500,-.

'Val is het vervolgboek op De zaak Magritte waarin Alex Berger, een complexe ex-flik, voor het eerst zijn opwachting maakte. Als je verliefd kan worden op een personage en zijn internationale setting, dan werd ik dat op Alex Berger.' - Toni Coppers

De uitreiking is zaterdag 5 juni 2021 van 13.30 tot 14.40 uur live te zien. Het laatste deel, de uitreiking van de Gouden Strop, is ook live te volgen op AD.nl.

Bio van Toni Coppers

Meer Over:

Toni Coppers