.
Tones And I
zondag 11 juli 2021

Tones And I populairste songwriter op streaming van 2020

Doet zij dat dit jaar nog eens over?

Tones And I is de populairste songwriter op streaming van 2020. Dat communiceerde muziekrechten dataplatform Blokur die een nieuwe jaarlijkse chart lanceerde die de populairste songwriters en songwriter-artists rangschikt op basis van hun populariteit op streaming services en hun aandeel in het schrijven van het nummer. Hun top 10 van songwriter-artists wordt aangevoerd door Toni Watson, oftewel Tones And I. Roddy Ricch, Finneas O' Connell, Drake en Lil Baby vervolledigen de top 5.

Wie was de grootste songwriter van 2020? Geen gemakkelijke vraag natuurlijk, maar muziekrechten dataplatform Blokur lanceerde een nieuwe jaarlijkse chart die de populairste songwriters op streaming op een rijtje zet. Gebruikmakend van Blokur’s database werden songwriters gerangschikt op basis van hun bijdrage aan het nummer en de populariteit van de track in de Spotify, Apple, Amazon en YouTube charts. Daarbij werd er gekeken naar het aantal dagen van 2020 dat het nummer in één van volgende lijsten stond: Spotify’s Global Top 200, Apple’s Global Top 100, Amazon’s all genre Top 200, YouTube’s Top 100 Global Weekly chart.

Blokur communiceert op een later moment het volledige rapport, maar deelde al hun top 10 songwriter-artists en hun top 10 songwriters die niet als artiest featuren. Volgens Blokurs methode is Tones And I de allergrootste songwriter van 2020 wegens het gigantische succes van haar wereldhit 'Dance Monkey' en omdat ze die song volledig zelf schreef, wat haar 100% van de writing credits opleverde en de eerste plaats in dit lijstje. 'Dance Monkey' kwam uit in 2019 en telt ondertussen meer dan 2,2 miljard Spotify streams en de videoclip telt 1,6 miljard views.

Tones And I brengt volgende week vrijdag haar langverwachte debuutalbum 'Welcome To The Madhouse' uit waaruit ze onlangs de single ‘Cloudy Day’ releasete. Op 15 februari 2022 stelt Tones haar album live voor in de Antwerpse Lotto Arena.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Tones And I

Meer Over:

Tones And I