.
News Image

Tomorrowland opnieuw Best Festival ter wereld

Dimitri Vegas & Like Mike vallen weer in de prijzen.


De International Dance Music Awards - de oscars van de muziekindustrie - werden deze week uitgereikt. Niet fysiek en op de geplande manier, tijdens de jaarlijkse Miami Winter Music Conference, maar omwille van de coronamaatregelen online, op sociale mediakanalen. In de categorie ‘Beste male artist in dance/electronic’ gaat de award naar Belgische dj-trots Dimitri Vegas & Like Mike. Het is trouwens niet de eerste keer dat ze zich ‘beste artiesten’ mogen noemen. Ook in 2014, 2015 en 2016 gingen ze aan de haal met die hoofdprijs. De International Dance Music Awards kregen zo opnieuw een Belgische tintje. Want naast Dimitri Vegas & Like Mike viel ook Tomorrowland opnieuw in de prijzen.



Elk jaar verzamelt de top van de internationale muziekindustrie in hartje Miami in Florida voor het prestigieuze Winter Music Conference (WMC). De uitreiking van de prestigieuze prijzen ‘International Dance Music Awards’ stond gepland op 19 maart, maar het festival is vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld naar een nog onbekende datum.

De winnaars van International Dance Music Awards werden dit jaar dus via sociale media bekendgemaakt. Dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike werd voor de vierde keer gekroond tot ‘best artists’. En niet alleen dat: ze staan uiteraard ook nog steeds bovenaan de ranking in de prestigieuze DJ MAG’s TOP 100.

Dimitri Vegas: “Supercool. Dit is opnieuw een erkenning. Het is jammer dat de uitreiking via sociale media moest gebeuren, maar we weten natuurlijk allemaal waarom. Ik heb hier thuis - in zelfquarantaine - uiteraard wel een fles gekraakt met mijn vrouw Anouk om de award te vieren. En ook met Mike geskypet uiteraard. Miami lag gisteren heel even in Schoten.”



Ook Tomorrowland viel in de prijzen en mag zich opnieuw ‘Best Festival’ noemen. En dat is niet de eerste keer, ook in 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 én 2019 werd het Belgische festival verkozen tot beste ter wereld.