.
News Image

Tomorrowland droomt van drie weekends in 2021

Krijgt organisator zijn zin?


De organisatoren van Tomorrowland kunnen het maar proberen. Nu al een tijdje duidelijk is dat er dit jaar geen editie van Tomorrowland komt, dromen de organisatoren van het festival om volgend jaar drie weekends te mogen organiseren. Op die manier wil de organisator de financiële klap die zij door de coronacrisis hebben moeten incasseren, verzachten. Tot hiertoe mochten de organisatoren maximum twee weekends per jaar organiseren.



Niet alleen voor de organisatoren, ook voor de gemeenten Boom en Rumst is het wegvallen van het festival een financiële tegenvaller. Door volgend jaar één extra weekend te organiseren, zou de schade al voor een deel gecompenseerd worden.



Of dat derde weekend er effectief komt, daar is nog geen uitsluitsel over. De organisatoren hebben namelijk nog geen aanvraag gedaan. Zo moet in eerste instantie het provinciebestuur van Antwerpen groen licht geven. Een extra weekend zal voor de inwoners van Rumst en Boom voor extra overlast zorgen, maar wie weet worden er dan ook wel extra tickets ter beschikking gesteld van de lokale bevolking. En voor sommige bewoners brengt Tomorrowland ook een extra centje op.