.
Tom Waes in Kamp Waes 2024
donderdag 14 maart 2024

Tom Waes: “Je moet niet alleen maar alles kapotschieten”

Het is meer dan dat

Sommige mensen zouden je voor gek verklaren wanneer je hen zou vertellen dat je deelneemt aan ‘Kamp Waes’. Het programma is in elk geval niet voor doetjes, maar sommige zien er wel een mooie uitdaging in.

“Sommigen schrijven zich in omdat ze écht bij de Special Forces willen gaan, anderen willen zichzelf dan weer voor de ultieme uitdaging stellen om te zien hoe ver ze zouden raken. Ik zou het ook als een uitdaging beschouwen”, zegt Tom Waes in Flair.

Het is ook niet omdat je veel brute spierkracht hebt, dat je het zomaar uithoudt tot het einde van het programma. Je moet meer dan alleen maar een gevechtsmachine zijn.

“Die mannen zijn naast sterk ook heel slim. Je moet niet alleen maar ergens binnenvallen en alles kapotschieten, maar ook missies tactisch uittekenen. Daar heb je verstand voor nodig. Het leuke aan Kamp Waes is dat je vijftien topatleten hebt van wie je weet dat ze die proeven fysiek aankunnen. Maar wie kan dat nog als je niet slaapt, niet eet, urenlang in de kou en regen zit en volledig gedesoriënteerd bent? Vooral het mentale aspect weegt dan enorm zwaar door.’”

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Kamp Waes Tom Waes