.
Kamp Waes
zondag 24 maart 2024

Tom Waes: “Ik weet goed wat ze moeten doorstaan”

Hij heeft ook al zijn grenzen verlegd

Mocht Tom Waes 20 jaar jonger zijn geweest, dan was hij heel geschikt geweest als rekruut voor de Special Forces. En hij weet zelfs in welk onderdeel hij het meest zou uitblinken.

“In alles wat met water te maken heeft. Ik heb een verleden als duiker, dus het water is mijn biotoop. In het programma zitten heel wat proeven in het water die ik heel leuk zou vinden. Mij boezemt zoiets geen angst in, want ik voel me goed in het water, maar er zijn heel wat kandidaten die daar heel slecht mee omgaan. Hetzelfde geldt voor hun hoogtevrees. Je mag nog zo’n straffe atleet zijn, als je bang bent van hoogtes, zal je honderd meter boven de grond blokkeren. Dat verlamt je!”, vertelt hij aan Flair.

Tom kan zichzelf niet echt de presentator van ‘Kamp Waes’ noemen, maar hij is er wel om de kandidaten te motiveren. En ook dat is erg belangrijk tijdens het programma.

“Ik weet maar al te goed wat die kandidaten doorstaan, want ik heb ook extreem hard mijn grenzen verlegd in mijn carrière. Van mij weten de kandidaten advies of steun wel te appreciëren. Ik voel ook wanneer de veer gebroken is en wanneer ze zullen opgeven, al mag ik van Fly eigenlijk niks naar de kandidaten roepen om hen een hart onder de riem te steken. Maar dat is sterker dan mezelf! Fly lijkt trouwens soms emotieloos, maar vergis je niet: hij zit ook in met de rekruten, maar mag dat gewoon niet laten zien.’”

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Tom Waes Kamp Waes