.
Tom Waes in Kamp Waes 2024
zondag 7 januari 2024

Tom Waes: “Ik vond dat eerst ook heel gek”

Er waren minder inschrijvingen

Als we het persbericht mogen geloven, dan wordt het tweede seizoen van ‘Kamp Waes’ nog straffer, nog spannender en vooral nog onvoorspelbaarder. Tom Waes kondigt het zelfs aan met ‘Welkom in de hel’.

“Daar is niks van gelogen: zelfs na het eerste seizoen wordt nog altijd onderschat hoe zwaar de opleiding van de Special Forces is. De vorige keer was het een voorproefje, een greep uit de selectieprocedures. Maar dit jaar hadden we l'embarras du choix, waarmee ik wil zeggen: de kandidaten waren gewoon veel beter en hun taken zijn navenant zwaarder geworden”, vertelt hij aan Humo.

In tegenstelling tot het eerste seizoen waren er dit keer veel minder inschrijvingen. Tijdens het eerste seizoen waren er nog 10.000 inschrijvingen, dit keer ‘slechts’ 3500.

“Ik vond het eerst ook gek, maar bij nader inzien is het logisch: iedereen die ooit eens een halve marathon had gelopen, had zich ingeschreven voor het eerste seizoen - maar daarna hebben ze het seizoen effectief gezíén. Degenen die het wel nog zagen zitten, waren veel beter voorbereid dan de kandidaten die vorig jaar blind aan de start waren verschenen. We zagen meteen dat het een ander niveau was.”

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Kamp Waes Tom Waes