.
Tom Waes
vrijdag 6 januari 2023

Tom Waes: “Ik mis dat heel erg”

Hij vertrekt niet zomaar op buitenlandse reis

Tom Waes is altijd een bezige bij geweest. Hij zit nooit stil en is altijd volop aan nieuwe programma’s aan het werken. Hij is zo druk bezig, dat hij soms wel eens vergeet te leven en dat hij moeite heeft om zijn sociale contacten te onderhouden.

“Sociaal contact is wel iets wat ik heel erg mis. Als je zoveel in het buitenland zit, is dat echt een gemis. Ik klaag ook niet, want ik krijg er ook heel veel voor terug. Maar als iemand je uitnodigt voor een huwelijksfeest en je zit net op dat moment in Dubai voor opnamen, dan wringt dat wel even”, bekent Tom in Dag Allemaal.

Naast zijn vele drukke televisiebezigheden is Tom ook nog eens gezicht van Sea Shepherd en Unicef. Het is bijna een wonder te noemen dat Waes daar nog tijd voor vindt.

“Ik probeer daar wel tijd voor te maken, ze mogen mij altijd bellen als ze me nodig hebben. Maar buitenlandse reizen maak ik alleen als het echt een verschil maakt, zoals toen ik in 2017 ‘Reizen Waes 12-12’ draaide in de strijd tegen hongersnood.”

Maar ook voor Unicef doet Tom momenteel een extra inspanning. Hij is volop bezig met een nieuw programma. “Dat zal gaan over de vaccinatiecampagnes in het zuiden”, geeft Tom nog mee.