.
Reizen Waes Nederland
maandag 5 september 2022

Tom Waes: “Het zou goed kunnen dat ik het toch doe”

Hij wil graag winnen

Het is al enkele jaren geleden dat Tom Waes ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ heeft gewonnen. Dit jaar doet hij mee aan de ‘Allerslimste Mens Ter Wereld’ in de hoop ook die titel binnen te halen. Al probeert hij niet te competitief te zijn.

“Normaal ben ik een waanzinnig competitiebeest, maar ik heb het te druk gehad, denk ik. Ik wil mijn hoofd nu zo leeg mogelijk houden, en net niet aan ‘De Allerslimste mens’ denken. Maar als ik terug thuis ben, zou het goed kunnen dat ik me alsnog als een onnozelaar op die lijstjes smijt”, lacht Tom in Humo.

Het liet Tom niet onberoerd dat hij werd uitgeroepen tot ‘Slimste Mens Ter Wereld’. “Absoluut, ik had een keer of elf meegedaan, dat was zo’n opbouw van emoties. Maar wat ook meespeelde: mijn schooltijd was een brokkenparcours en daardoor zag iedereen mij alleen als een man van de actie.”

In ‘De Slimste Mens’ kon Tom zich van een andere kant laten zien en hij kon tonen dat hij meer was dan de man van de actie.

“Het overwinningsfeest was ook heel vrolijk. Nochtans moest ik de dag nadien meedoen aan een editie van ‘Blokken’ met bekende Vlamingen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Tom Waes