.
Tom Waes
dinsdag 3 januari 2023

Tom Waes: “Het was een zwaar jaar”

Hij deed veel dingen tegelijk

Met ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’ heeft Tom Waes weer een ijzersterk programma afgeleverd. Je kan het programma vergelijken met de geschiedenislessen van op school vroeger, maar dit keer met leraar Tom Waes en veel boeiender gebracht dan in de meeste gevallen.

Tom vond het alvast heel erg boeiend om op ontdekking te gaan wat er in Vlaanderen allemaal is gebeurd sinds het ontstaan van de homo sapiens. Hij heeft zelfs een favoriete periode waarin hij graag had geleefd.

“Ik had erg graag in de middeleeuwen geleefd, gewoon voor de heroïek. De stoere ridder in zijn harnas op een paard, weet je wel. Tot je het verhaal van de Guldensporenslag hoort en hoe die mensen hebben afgezien”, zegt Tom in Dag Allemaal.

Maar ook de aflevering over de prehistorie vond Tom erg interessant om te maken. “Het was hier in die tijd zo rustig, sereen en kalm. Wie wil weten hoe het er hier toen uitzag, moet in het Zwin gaan wandelen”, geeft hij als tip mee.

De reeks was in elk geval niet op 1,2,3 gemaakt. Maar liefst 3 jaar lang is Tom bezig geweest met deze documentairereeks en hij heeft zich geen moment verveeld. “Dat viel mee. Ik werkte tussendoor nog aan andere programma’s. Het was wel een zwaar jaar, zo in combinatie met ‘Reizen Waes’ en het schrijven van een nieuwe fictiereeks. Maar dat is altijd zo’n beetje geweest.”

Download onze app voor Android of iOS