.
Tom Waes
vrijdag 8 juli 2022

Tom Waes: “Dat is geen ramp”

De nadelen van ouder worden

Het dragen van een bril, velen voelen de haat voor zijn of haar bril al naar boven komen. En ook Tom Waes wordt niet bepaald vrolijk wanneer hij eraan denkt.

“Maar ik heb mij er inmiddels al bij neergelegd. Het hoort nu eenmaal bij het ouder worden, maar in het begin is minder scherp zien frustrerend hoor”, zegt hij in Tv Familie.

Waes merkte rond zijn 45ste dat hij steeds minder goed begon te zien. En een bril drong zich op.”Eentje is geentje’, zeggen ze wanneer het over pintjes gaat. Maar dat geldt ook voor leesbrillen. Je vergeet er soms één, je verliest er ergens één….”

Zoals iedereen heeft Tom ook nagedacht over alternatieven om toch maar geen leesbril meer te moeten dragen. Maar er zijn maar weinig opties.

“Je ogen laten laseren is zelden of nooit een alternatief. In sommige gevallen is kunstlenzen laten implanteren wel een alternatief. Ik heb hiervoor ook al een onderzoek laten doen. Maar ik kom medisch gezien niet in aanmerking. Ik zal dus altijd een leesbril moeten dragen. Maar dat is geen ramp natuurlijk.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Tom Waes