.
Tom Waes
zaterdag 14 januari 2023

Tom Waes: “Ben je dat echt zeker?”

Veel kinderen willen beroemd zijn, net als hij

Door ‘Reizen Waes’ leren de Vlamingen heel wat mooie en nieuwe landen en steden kennen. Het doet vele kijkers zelfs zin krijgen om naar ergens op reis te gaan of zelf de streek te gaan verkennen. Ook Tom leert nog elke keer weer nieuwe plekken kennen, al zal hij naar Dubai niet snel meer terugkeren.

“Dubai is echt niet mijn ding en het heeft ook nooit in mijn natuur gelegen om niet te zeggen wat ik denk. Ik zit nu dertig jaar in dit wereldje, waarvan twintig voor de schermen. Als ik me daar de hele tijd druk in moest maken…”, lacht hij in Dag Allemaal.

Door zijn vele programma’s is Tom ontzettend bekend in Vlaanderen en heel wat mensen willen graag met hem op de foto of een handtekening. Onbekend over straat lopen lukt hem niet meer. Maar dat vindt hij prima.

“In het Engels bestaat er een rare uitdrukking: ‘You can not unfuck someone’. Wel, zo is het ook onmogelijk om niet meer beroemd te zijn. Zelfs als ik morgen stop met tv maken, zeggen ze over 25 jaar nog altijd: ‘Hey, das die Tom Waes, weet je nog?’ Ik kom vaak kinderen tegen die zeggen dat ze beroemd willen worden. Dan denk ik: ben je zeker?”

Beroemd zijn, het is niet het leukste aspect van de job. Maar het hoort erbij. “Ik zal altijd een handtekening geven als iemand mij dat vraagt en ik ga altijd mee op een selfie en ik ben steeds beschikbaar voor iedereen, zelfs als ik eens een mindere dag heb. Als je dat niet kan opbrengen, moet je een andere job kiezen.”