.
The Starlings
zaterdag 21 mei 2022

Tom van 'The Starlings': “Dat heeft Kato echt deugd gedaan”

"In een afgelegen studio aan de kust hebben we ons een week opgesloten om muziek te maken"

Kato en Tom Dice van 'The Starlings' hebben er een bewogen periode op zitten. Het zangduo, dat vorig jaar in het huwelijksbootje trad, heeft heel wat te verwerken gekregen op persoonlijk gebied. Voor Tom is het eveneens zwaar, maar vooral Kato gaat door een moeilijke tijd. Ze vertellen meer over wat er speelt in Het Laatste Nieuws.

Vorig jaar verloor Kato haar moeder aan Parkinson. De twee waren twee handen op één buik. Haar mama woonde in een appartement in Oostende, vlak bij de zee.

“Het voelt nog steeds raar als we haar appartement passeren”, vertelt Kato. “Door onze plaat 'Seaside' zal er altijd een link zijn met mama en Oostende.”

Daar stopte de tegenslag jammer genoeg niet voor het koppel. Kato's oma kwam datzelfde jaar te overlijden. Daarbovenop verloor het koppel in oktober ook nog eens hun ongeboren kindje door een miskraam.

Na al wat gebeurde, had het koppel nood aan bezinning. “Eind oktober zijn we een week naar Noorwegen getrokken. In een afgelegen studio aan de kust hebben we ons een week opgesloten om muziek te maken. Dat heeft Kato echt deugd gedaan, ik zag haar voor het eerst tot rust komen”, vertelt Tom.