.
News Image

Tom Jones slotact op de Suikerrock Farewell Edition

Ook De Kreuners, Peter Koelewijn en Mathias Vergels komen.


Met Tom Jones, Peter Koelewijn (mét Rockets), De Kreuners en Mathias Mergels zijn de eerste bevestigingen voor de Family Day, alsook slotdag van Suikerrock 2020, zondag 2 augustus!



Het optreden van Sir Tom Jones wordt het orgelpunt van Suikerrock 2020, The Farewell Edition. De levende legende die op dat moment al 80 kaarsjes uitgeblazen zal hebben (eat your heart out Mick Jagger!) sluit het festival in stijl af op zondag 2 augustus, de familiedag. Met een klok van een stem en een trits klassiekers zoals ‘It’s Not Unusual’, ‘Kiss’, ‘Delilah’, ‘What’s New Pussycat’, ‘I’ll Never Fall In Love Again’ en ‘Sex Bomb’ wordt het een afscheid in absolute schoonheid. ‘Going out with a bang’ heet dat dan!



In 1987 stonden ze op de eerste editie van Suikerrock, en vanzelfsprekend moesten ze er op deze Farewell Edition ook bij zijn: De Kreuners! Walter, Axl, Jan, Erik en uiteraard Tienenaar Ben Crabbé komen nog éénmaal hun blik Belpop hits opentrekken op zondag 2 augustus. Een aanslag op uw stembanden want het wordt een uur meebrullen met o.a. ‘Zij heeft stijl’, ‘Cous Cous kreten’, ‘Gezellig samenzijn’, ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’ of ‘Layla’. Openlucht of niet, het dak moet eraf!

Nostalgie troef op die zondag 2 augustus, want ook Peter Koelewijn & The Rockets brengen hun ‘Blonde hitmachine’ mee naar Tienen. ‘Je wordt ouder papa’ want deze Noorderbuur mag dit jaar samen met Tom Jones 80 kaarsjes uitblazen. Hij introduceerde zowat 60 jaar geleden de Nederlandstalige rock’n’roll met de megahit ‘Kom van dat dak af’, en scoorde in de daarop volgende decennia met meezingers ‘Angeline (m'n blonde sexmachine)’, ‘Klap maar in je handen’, ‘Robbie’, ‘Marijke’ en ‘Zolang de motor loopt’.



Voorlopig is Mathias Vergels nog het meest gekend voor zijn rol als Lowie Bomans in de soap Thuis, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Vorig jaar ging hij al met de prijs voor Beste Soloartiest aan de haal op de Radio 2 Zomerhit, en met zijn onlangs verschenen debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ bewijst hij zich als één van de betere Vlaamse popzangers. De meest recente single ‘1 keer voor altijd’ staat momenteel hoog genoteerd in de Vlaamse hitlijsten.



Daarmee zijn de eerste vier knallers voor zondag 2 augustus gekend, en aan dit lijstje worden binnenkort nog twee kleppers uit de Lage Landen toegevoegd. Het wordt een zinderende Family Day om Suikerrock in stijl mee af te sluiten!


Bio van Tom Jones, Mathias Vergels, Peter Koelewijn en De Kreuners