.
The Starlings
zondag 15 januari 2023

Tom Dice na Eurosong: "gebrek aan respect, héél teleurgesteld'"

Dit ligt zwaar op de maag.

Tom Dice en Kato zagen zaterdagavond uit droom om ons land in Liverpool te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival uit elkaar spatten. Niet The Starlings maar wel Gustaph zal voor België op het liedjesfestival staan.

"Ontzettend bedankt om ons zo massaal omhoog te stemmen 🤍 1 op 4 mensen hebben gisteren voor "Rollercoaster" gestemd en dat is waanzin", schrijft Tom op zijn sociale media. De kijkers waren duidelijk van het het nummer 'Rollercoaster", maar niet iedereen zal op dezelfde lijn. "(Een deel van) de 15-koppige jury had een ander idee. We zijn dan ook heel teleurgesteld. Er is amper over onze performance, stemmen en muziek gepraat. Het voelde als een gebrek aan respect voor het werk dat hierin is gekropen", gaat Tom verder.

"We stellen ons heel veel vragen. Of we daar een eerlijk antwoord op zullen krijgen van die mensen, daar twijfel ik aan. It doesn't feel right", reageert een teleurgestelde zanger.

"Als het van jullie afhangt, passeert "Rollercoaster" vanaf vandaag dagelijks op elke muziekzender en elke streaming playlist in Vlaanderen en dat is een mooie troost. 🤍 Jullie zijn de liefste mensen en die hebben dan ook het liefst dicht bij ons", besluit Tom Dice.