.
Tom De Cock
woensdag 15 november 2023

Tom De Cock: “Mensen zijn vaak niet goed geïnformeerd”

Hij wil de vooroordelen de wereld uit helpen

Pleegzorg, het blijft jammer genoeg een groot taboe in Vlaanderen. Nochtans is het goed dat zoiets bestaat. Zo kunnen meer en meer kinderen uit een moeilijke thuissituatie worden geholpen.

Tom De Cock is samen met Dina Tersago ambassadeur van Pleegzorg en daarmee nemen ze de fakkel over van ‘Thuis’-acteurs Bart van Avermaet en Marleen Merckx. Tom heeft heel wat ervaring want hij is zelf pleegouder.

De radiopresentator heeft al vaak ondervonden dat heel wat mensen een vooroordeel klaar hebben rond de situatie. En dat vindt hij heel erg jammer.

“Mensen zijn vaak niet zo goed geïnformeerd. Sommigen denken dat je je werk moet opgeven om pleegzorger te worden, of dat het voor altijd is. Of dat men van de ene dag op de andere dat kind bij jou kan komen wegplukken. Dat is niet zo. In het algemeen word je goed begeleid en word je niet aan je lot overgelaten. Pleegzorg bestaat in vele maten en vormen. Er doen soms ook cowboyverhalen de ronde. Natuurlijk loopt het heel soms fout, maar is dat een reden om je hart niet open te stellen en de stap niet te zetten naar pleegouderschap”, vraagt hij zich af in Story.

Bio van Tom De Cock, Dina Tersago, Bart Van Avermaet en Marleen Merckx