.
News Image

Toestand Paul Severs blijft kritisch

Zoon Paul Severs zet de puntjes op de i.


Er is de afgelopen dagen veel geschreven over Paul Severs, helaas ook dingen die totaal niet kloppen. Dat laat Christophe, de zoon van Paul Severs weten. Het is overduidelijk dat Vlaanderen meeleeft met wat de door een hartaanval getroffen.

“Ik wens ook al een aantal berichtgevingen te ontkrachten, zeer zeker niet met de bedoeling de journalist in kwestie of desbetreffende media in diskrediet te brengen, maar wel hier en daar te verduidelijken”, laat Christophe weten.

Vanaf dag 1 waren er tegenstrijdigheden in de berichtgeving over wat er met Paul Severs was gebeurd. Zo schreef men dat de zanger samen met een vriend aan het fietsen was. “Klopt niet, mijn pa fietste die dag alleen”, laat Christophe Severs weten.

Als gevolg van de hartaanval kwam de zanger met zijn fiets ten val en ook daarover gaat foute berichtgeving de ronde. Wat is er dan wél waar? “Mijn pa bloedde heel lichtjes door de val van zijn fiets, mijn pa werd aangetroffen deels op de baan, deels op het gras en dus niet in de gracht”.

Er zijn media die schreven dat Paul Severs gedurende een half uur geen zuurstof kreeg. Klopt blijkbaar ook niets van. “.Mijn pa heeft niet 30 minuten zonder zuurstof geweest. De exacte tijden zijn giswerk binnen deze tijdsindicaties”, klinkt het verder.

“Er zijn maximum 5 minuten verlopen vanaf de aanval tot en met de eerste hulp, er zijn ook maximum 10 minuten verlopen vanaf het toedienen van de eerste hulp totdat de hulpdiensten aankwamen. Tijdens die maximum 10 minuten heeft hij constant eerste hulp ontvangen van de twee toevallige voorbijgangers. Soms kregen zij de indruk dat hij naar adem hapte, maar dat is geheel onzeker. Zeker is dat zonder hen het verhaal anders zou gelopen zijn.”

De hulpdiensten hebben meteen kordaat gereageerd, mede dankzij hun ingrijpen werd erger voorkomen. “Paul had terug hartslag na de eerste defibrillator-schok en is meteen naar het hospitaal gebracht”, verduidelijkt Christophe.

Sommige mensen insinueerden dat Paul Severs eerder al een hartkwaal had, ook dat is totaal uit de lucht gegrepen. “Mijn pa heeft voordien nooit een hartaandoening gehad of hartproblemen gehad”, laat Christophe weten.

Maar hoe is het nu met Paul Severs? “Vrijdag zijn we terug naar het ziekenhuis geweest. Hij praatte al duidelijkere taal dan gisteren en heeft op het eerste zicht geen motorische problemen. Hij herkent ons nog steeds, maar hij is wel verward over bepaalde dingen. Hij heeft ook pijn aan zijn rug, zijn linkerschouder (door breuken aan het sleutelbeen, 2 ribben ter hoogte van de long) en het hoofd. Zijn toestand, hoewel wij sommige dingen al als voorzichtig positief ervaren, blijft heel kritiek. De dokters blijven ons waarschuwen dat intensieve zorgen en opvolging vitaal zijn. Voorspellingen over wat de toekomst brengt, durven de dokters niet te doen. En ik herhaal dus wat ik al sinds mijn eerste communicatie zeg: Het blijft bang afwachten en hopen op het beste. Hoe lang mijn pa nog gehospitaliseerd moet worden, is niet geweten en er is ook geen minimum termijn.”

Bio van Paul Severs

Meer Over:

Paul Severs