.
News Image

Tjens Matic brengt Arno terug naar de roots

Uniek optreden in Kursaal Oostende. 


Men zegt dat katten 9 levens hebben…., maar ook Arno kan terugblikken op meerdere levens als je zijn repertoire overziet. Arno Hintjens, 69 jaar ondertussen, denkt nog lang niet aan stoppen. Integendeel! Hij wil ons kennis laten maken met de opruiende en opwindende jaren zeventig en tachtig, “omdat we meer anarchie nodig hebben”.



Samen met drie rockende muzikanten brengt Arno een aantal nieuwe songs en wat ouder werk. Eerst was er Tjens Couter, dan T.C.Matic … En nu - na meer dan 36 jaar - Tjens Matic! Het is nooit te laat om een “nieuwe” band op te richten. Nieuw is natuurlijk relatief, Tjens Matic is een samentrekking van Tjens Couter en T.C.Matic, zijn eerste twee groepen. Arno Hintjens brengt zijn eigen vroege repertoire terug tot leven. Songs als “Gimme what I need”, “The milkcow”, “Viva Boema” , “Bye bye till the next time” alsook “Putain Putain” en “ Oh la la la “ staan op het programma. Samen met bassist Mirko Banovic, gitarist Bruno Fevery en drummer Laurens Smagghe geeft hij de bluesrock van Tjens Couter en de hoekige pop van T.C. Matic een nieuwe gloed. “Ik ben vandaag gefrustreerd door de rock; het is te braaf” geeft Arno toe. “Omdat ik nostalgisch ben, wil ik rocken zoals vòòr de jaren van Coca Zéro en de hele bazaar …” Je bent gewaarschuwd !



Waar en wanneer? Vrijdag 9 november 2018 om 20:30 in de Erehal van het Kursaal Oostende. Tickets via www.kursaaloostende.be.