.
Tina Maerevoet
zaterdag 24 december 2022

Tina Maerevoet: “Ik begreep het allemaal niet zo goed”

Haar vertrek kwam onverwachts

We kunnen ons goed inbeelden dat de fans van ‘Thuis’ nog altijd geschrokken zijn door wat er in de aflevering van vrijdag 16 december is gebeurd. Wat een leuke activiteit in een escape room had moeten worden, draaide uit in een gigantisch drama.

Paulien maakte een fatale val en stierf in het midden van de escape room. Niemand had de dood van Paulien zien aankomen en dus ook niet de exit van Tina Maerevoet in ‘Thuis’. Na vijftien jaar stopt haar avontuur bij de soap dus definitief.

Ook voor Tina zelf was het eventjes schrikken dat ze de reeks zou moeten verlaten. Zij had haar eigen exit niet meteen voelen aankomen.

“Mathias Vergels en ik hadden eerder al opgevangen dat er een verhaallijn rond eiceldonatie en wensouderschap zou komen. Ik dacht dat de schrijvers daarop verder zouden bouwen. Niet dus. Toen ik vernam wat er wel zou gebeuren, werd ik stil. Ik begreep het ook niet zo goed”, geeft ze toe in Tv Familie.

Tina moest snel de knop omdraaien, want ze moest weer aan de slag. Ze zou nog een jaar lang meedraaien als Paulien. “En het heeft ook geen zin om tegen zo’n beslissing in te gaan.”