.
News Image

Tina Bride maakt comeback!

Yes, de zangeres is eindelijk terug!!!


Tina Bride maakt eindelijk een comeback en dat doet ze in duet met Fried Ringoot. De opbrengst van de Nederlandstalige single gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker.



Ik ben verloren heet het nummer waarvan Tina de tekst schreef op muziek van ' 9 crimes' (Damien Rice). Toen Fried en Tina mekaar leerden kennen bij het meter-peterschap van Levensloop Sint-Truiden, bleek dat ze niet alleen hun warme hart voor de kanker lotgenoten deelden, maar ook de intentie en het verlangen om samen op dit event een nummer te brengen. De reacties waren overdonderend.. Een weide vol die stil werd, ontroerd. En plots ging het filmpje op Facebook viraal.. In een mum van tijd bekeken 33000 mensen de video en de vraag om aub het nummer op single te zetten klonk luider om luider! Ze deden wat het publiek vroeg en doken de studio in.



Het resultaat is een beklijvend, ontroerend en vooral puur nummer. Bij de opnames vloeiden spontaan tranen omdat het nummer zo diep gaat. De opbrengst van het nummer gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker. Dat wilden ze allebei zonder enige twijfel. Fried is zelf ex kankerpatient en toert de laatste jaren Vlaanderen rond met zijn theatervoorstelling En...Wat Nu ? Waar hij vanuit zijn rolstoel op een hilarische maar evengoed doordringende manier vertelt, zingt over die rolstoel, de ongelofelijk optimistische en zelfrelativerende kijk en de liefde voor het leven! Niet voor niets is dit Sitting Standup Comedy met een twist. (www.friedteater.be)



Tina Bride is uiteraard geen onbekende. Een pak hits rijgde ze aan mekaar in de periode 2001 tem 2007 o.a. Perfect Love, Tic Tac Don’t give up, Get another Girlfriend etc…



De tekst van dit lied maakt duidelijk dat dit niet zomaar een lied is. Het vertaalt de wanhoop en geloof van zoveel 'vechters' tegen Kanker en zij die dag en nacht naast hen staan. Hierdoor hebben we maar 1 boodschap : Steun Stichting tegen Kanker en koop deze single via iTunes aan slechts 0,99€.


Bio van Tina Bride

Meer Over:

Tina Bride