.
News Image

Tim Mielants regisseert aflevering van X-Men spin-off serie Legion

Vlaamse regisseur aan het werk in Canada.


Tim Mielants is begonnen met de opnames van een aflevering uit het eerste seizoen van Legion, een X-Men spin-off reeks van Noah Hawley - de schrijver en showrunner van onder meer Fargo. De opnames vinden plaats in Vancouver, Canada.



Legion is het verhaal van David Haller, een jongeman die worstelt met schizofrenie en regelmatig in psychiatrische instellingen verblijft. Daar verneemt hij van een medepatiënt dat zijn ingebeelde stemmen en visioenen weleens echt zouden kunnen zijn.



“Het is een enorme uitdaging”, vertelt Mielants vanop de set in Vancouver, “omdat het een surrealistische reeks is die zijn weg zoekt in de diepe onderwereld van een schizofreen hoofdpersonage met superkrachten. Heerlijk!”



De reeks speelt zich af in het tijdperk dat voorafgaat aan de verhaallijnen die aan bod komen in de X-Men filmfranchise: een moment waarop de wereld zich nog niet bewust is van de mutanten in haar midden. Haller, ook zo’n mutant, is de zoon van Professor Charles Xavier ofte Professor X, de oprichter en leider van de X-Men.



Het personage van Haller wordt gespeeld door Downton Abbey-acteur Dan Stevens die vergezeld wordt door o.a. Aubrey Plaza (Parks and Recreation), Jean Smart (Fargo, 24) en Rachel Keller, nog een bekend gezicht uit Fargo. Andere namen zijn Amber Midthunder (Hell or High Water), Bill Irwin (Interstellar), Jeremie Harris en Katie Aselton.



Het eerste seizoen van Legion telt acht leveringen, waarvan Mielants er eentje inblikt, en wordt verwacht in 2017. De reeks wordt gemaakt in opdracht van het Amerikaanse netwerk FX dat de laatste jaren aan populariteit won dankzij het succes van eigen reeksen als onder meer Nip/Tuck, The Shield, Sons of Anarchy, The Americans en vooral Fargo.



Legion werd geschreven door Noah Hawley, de scenarist en showrunner van Fargo die daarnaast ook verschillende afleveringen van Bones schreef en mee produceerde. De pilootaflevering werd ondertussen al ingeblikt waarbij ook een eerste trailer gelanceerd werd.



Executive producers van de reeks zijn, naast Hawley zelf, ook Jeph Loeb (Heroes, Smallville), Lauren Shuler Donner (Deadpool), Bryan Singer (Superman Returns), Simon Kinberg (The Martian), Jim Chory (Marvel’s Daredevil) en John Cameron (Fargo).


Voor Tim Mielants is het niet zijn eerste avontuur op een buitenlandse filmset. Zo blikte hij eerder al twee afleveringen in van The Tunnel: Sabotage, het tweede seizoen van een Frans-Britse reeks gebaseerd op de Scandinavische hit The Bridge en regisseerde hij ook het volledige derde seizoen van de BBC-topreeks Peaky Blinders. In eigen land maakte Mielants vooral naam met het regisseren van verschillende afleveringen van Code 37 en Professor T., reeksen als Zingaburia en Super8 en het eerste seizoen van Cordon.


De regisseur wordt internationaal vertegenwoordigd door het Britse talent agency Curtis Brown, dat o.a. ook Jakob Verbruggen (The Fall, London Spy) en Hans Herbots (The Spiral, De behandeling) representeert.

Bio van Tim Mielants

Meer Over:

Tim Mielants