.
Tijs Vanneste
donderdag 9 juni 2022

Tijs Vanneste geveld door windpokken

Dikke pech voor meneer Vanneste

Vanavond kan je naar de derde van in totaal vijf afleveringen van ‘Meneer Vanneste’ kijken, de humaninterestreeks waarin Tijs Vanneste in het Vlaamse onderwijs duikt en zelf als tijdelijke leerkracht voor de klas gaat staan.

Tijs heeft zich enthousiast op zijn hernieuwde lerarencarrière gestort. In Turnhout vertelt hij honderduit over het surrealisme in de les 'Plastische opvoeding', in Mol gaat het er iets minder poëtisch aan toe met de lessen '3D' en 'Krachten'. Maar dan wordt Tijs ziek.

En het is niet COVID-19 dat hem huisarrest oplevert, wel de windpokken die hij van een van zijn kinderen heeft gekregen. Gelukkig mag hij na zijn quarantaine op excursie gaan. Voor de leerlingen is dat de eerste keer sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Tijs en zijn collega Mieke nemen hen mee naar het Magritte-museum in Brussel. En ook in deze aflevering horen we de stemmen van de collega's van Tijs. Zijn leerlingen mondiger dan vroeger? Wat zijn de voor- en nadelen van Smartschool? En hoe moeilijk is de zoektocht naar nieuwe collega's?

‘Meneer Vanneste’, vanavond om 20.40 uur op Eén

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Tijs Vanneste