.
News Image

Thuis zet twee acteurs aan de deur

Dit gaan de fans van Thuis niet graag lezen.


Renzo (Frank Van Erum) en Charité (Aïssatou Diop) verdwijnen dit seizoen uit Thuis. De twee toppers zullen de volgende Thuisdag wellicht niet meer meemaken. Het Laatste Nieuws wou vrijdagochtend in de krant met deze primeur uitpakken maar Frank Van Erum was hen voor. De acteur besloot het nieuws donderdagavond zelf te publiceren op zijn sociale media.



“Renzo wordt uit ‘thuis’ geschreven !”, steekt Frank Van Erum van wal. “Dat kreeg ik 2 weken geleden te horen. Volgende week maandag heb ik een gesprek over het hoe en waarom van dit vertrek. Normaal wou ik jullie dit laten ontdekken op het scherm maar het nieuws is uitgelekt naar de pers en komt morgen reeds in de media. Ik wilde jullie, facebookvrienden toch liever als eerste nieuws geven. Ik vind het heel jammer... maar misschien pikken de schrijvers mij later terug op ...”, gaat Van Erum verder.

De acteur betreurt zijn vertrek bij Familie en we kunnen hem wel begrijpen. Hij kreeg twee weken geleden te horen dat zijn samenwerking bij Thuis zal stopgezet worden maar krijgt pas aanstaande maandag tekst en uitleg over het hoe en waarom. Producer Hans Roggen van Thuis vertelde ondertussen aan Het Laatste Nieuws al dat de verhaallijn van Renzo ten einde is. “We kiezen nu voor andere lijnen. We gaan deze verhaallijn afronden in de loop van dit seizoen. Het is nooit prettig om afscheid te nemen van acteurs die al lang deel uitmaken van de cast. Maar wij nemen beslissingen. In de toekomst willen we de nadruk leggen op andere onderwerpen.”



Frank Van Erum debuteerde in 2003 in Thuis als Renzo Fierens. Het personage verdween wel van 2006 tot 2014 maar de afgelopen drie jaar was de rol van Renzo best wel groot. Toen Renzo in 2014 terug in de soap verscheen, kwam even later ook Charité Doumbia in beeld. Het is Aïssatou Diop die deze rol ondertussen ruim twee jaar vertolkt. Volgens Het Laatste Nieuws is ook het verhaal van Charité nu ten einde. Wanneer en hoe Renzo en Charité uit de soap verdwijnen, is nog niet bekend.


Bio van Frank Van Erum en Aïssatou Diop