.
Geert Hunaerts in Thuis
dinsdag 26 oktober 2021

Thuis: Peter en Femke gaan uit elkaar

Peter wil scheiden.

“Ik denk dat we best scheiden.” Peter spreekt uit wat er al eventjes zat aan te komen. En zo komt aan een van de meest standvastige koppels in Thuis een einde. Het liep allemaal mis toen Peters ex, Nina, vorig seizoen opnieuw op de proppen kwam. Peter bleek een dochter te hebben, Yasmine, die hij jarenlang voor Femke had verzwegen. Met dat nieuws dreef hij Femke in de armen van Kobe. En de scherven bleken uiteindelijk niet meer te lijmen.

Peter en Femke probeerden het nog even, om met een break in hun relatie en in goede verstandhouding alles te laten rusten - vooral voor zoon Vic. Maar nu is het voor Peter welletjes geweest. Femke blijft nauw contact houden met Kobe en met Peter is er alleen maar ruzie. Na een jarenlange relatie vol turbulentie en ups en downs, zit hun huwelijk er op. De komende weken zal duidelijk worden of ze het als twee volwassenen de scheiding aanpakken. Of wordt het een lelijke vechtscheiding met het kind als inzet?

Het verhaal van Peter en Femke: hoe het ooit begon
Femke en Peter doorzwommen al vele woelige watertjes. Het begon en eindigde voor hen met Nina. Jaren geleden was er het slippertje van Peter met Nina, dat later uitmondde in een relatie. Die hij opnieuw verbrak voor... Femke. Tot Femkes halfbroer én stalker Rafaël ten tonele verscheen. Hij vermoordde haar bijna, maar Femke belandde er later toch mee tussen de lakens. Na de affaire met haar halfbroer blijkt Femke zwanger van Peter, waardoor bij haar halfbroer de stoppen doorslaan. Femke verliest het kind. En wanneer Peter dan ook nog eens de affaire ontdekt, breekt hij met haar. Femke wordt depressief, raakt verslaafd aan codeïne en vindt troost in de armen van agent Tim. In tussentijd rijdt ze ook nog Simonne omver met de auto en moet ze een werkstraf uitvoeren.

Peter staat intussen op trouwen met Peggy en Femke heeft een relatie met Tim, maar de twee belanden alsnog tussen de lakens. Peter kiest uiteindelijk toch voor Peggy en trouwt met haar. Maar Femke blijkt alweer zwanger van Peter. De twee komen terug bij elkaar, kopen de Zus & Zo om er de Withoeve van te maken en - op een ontvoering van Lucas door Peggy na - lijkt alles goed te gaan voor de twee. Tot Femke en Lucas een ongeval hebben met hun bestelwagen en kleine Lucas het niet overleeft. Eddy blijkt de dader.

Enkele maanden later is Femke opnieuw zwanger. Ze bevalt, te vroeg, van een gezonde zoon Vic. Femke en Peter besluiten uiteindelijk toch te trouwen en de twee hebben een liefdevol huwelijk. Ook hun zaak de Withoeve doet het goed en ze investeren zelfs samen met het wijnbedrijf Feniks in barrels, waardoor gasten op de wijngaard kunnen logeren. Tot Peters ex Nina terug op de proppen komt. Peter blijkt een dochter te hebben, Yasmine, die hij jarenlang voor Femke verzwegen heeft. Zo drijft Peter Femke in de armen van Kobe, die mede-eigenaar is van Feniks. Na een kus tussen de twee, waar Peter hen op betrapt, lijken de scherven uiteindelijk niet meer te lijmen. Peter en Femke proberen nog even met een break en in goede verstandhouding alles laten rusten, vooral voor zoon Vic. Tot Peter de ruzie tussen hem en Femke niet meer aankan. Na hun jarenlange relatie vol turbulentie en ups en downs, blijkt dit toch het einde te zijn voor een van de meest spraakmakende koppels uit Thuis.

Wie het boek leest, kijkt in de toekomst
Femke: mijn verhaal – vechten voor geluk
Afgelopen week bracht Thuis een nieuw boek uit met de titel Femke: mijn verhaal – vechten voor geluk.
Dit nieuwe Thuis-boek vertelt het verhaal van Femke, van opgroeiende tiener tot volwassen zakenvrouw. Wie het boek nu al leest, weet meer en kijkt al een stuk in de toekomst van Femke en Peter.

Koop hier deze release