.
News Image

Thuis-actrice: sfeer is gemoedelijker dan bij Familie

Actrice vergelijkt werken bij Thuis met haar verleden bij Familie.


Katrien De Becker kennen we vooral als de duivelse feeks June uit Familie, maar ondertussen zien we haar ook bij de grote concurrent Thuis aan de slag als de lesbische keukenverkoopster. Wat denken haar kinderen als ze mama zien kussen met een andere vrouw?



Katrien De Becker had het als June echt wel héél bont gemaakt in Familie: een moord, enkele moordpogingen, een rivale laten verkrachten, om dan uiteindelijk zelf om het leven gebracht te worden. Wat een rollercoaster. Twee naar ja haar afscheid aan Familie duikt de actrice opnieuw op in een soap. En haar rol in Thuis belooft ook nu erg spraakmakend te worden!



Katrien De Becker kruipt in Thuis in de huid van de West-Vlaamse keukenverkoopster Tania. En zij zal de nieuwe liefde worden van dokter Ann. Hoe reageren haar kinderen als ze op televisie een andere vrouw kust? De puberende kinderen van Katrien De Becker vinden dat helemaal niet erg. “Dit is gewoon één van de vele rollen die hun mama speelt,” verduidelijkt de actrice in Dag Allemaal. Ze zullen het wellicht niet eens zien aangezien ze niet naar Thuis of Familie kijken. Katrien De Becker vond het alvast geen probleem om een lesbische rol op zich te nemen. Het is fijn samenwerken met tegenspeelster Monika Van Lierde en de kusscènes worden professioneel ingeblikt. “We vertrouwen elkaar helemaal,” klinkt het bij De Becker.



Katrien De Becker heeft nog een contract tot eind dit jaar, maar staat zeker niet weigerachtig tegen een verlengd verblijf. “De sfeer op de set heeft me echt positief verrast,” vertelt de actrice in Dag Allemaal. Ook de transparantie van de makers vindt ze positief. Zo polsen ze geregeld hoe ze zich voelt en wat ze van de scenario’s vindt. “Het versterkt het gevoel dat we allemaal sámen aan een goed product werken.” Bij Thuis gaat het er allemaal iets gemoedelijker aan toe dan bij Familie. En dat is leuk, besluit Katrien De Becker in Dag Allemaal.


Bio van Katrien De Becker