.
Moora Vander Veken in Thuis
zaterdag 27 januari 2018

Thuis-actrice Moora Vander Veken vlucht weg uit realiteit

Moora Vander Veken vlucht uit dagdagelijkse realiteit.


Moora Vander Veken kennen we allemaal als Merel uit Amika en natuurlijk ook als Olivia uit Thuis. De actrice heeft een onrustige ziel en vlucht graag weg uit de realiteit. Moora houdt van reizen. Aan de Fiji-eilanden heeft ze haar hart verloren. Maar waarom reist ze altijd weer alleen? Onlangs vroeg iemand haar of “ze weer aan het vluchten was” toen ze weer eens alleen op vakantie was getrokken. En Moora moet toegeven dat haar reizen soms misschien wel een vlucht zijn… Een vlucht naar de zon en de zee, een vlucht weg van de dagdagelijkse saaiheid… Dan voelt ze zich plotseling benauwd en wil ze hier weg. Toch reist ze vooral om inspiratie op te doen. En door alleen te reizen voelt ze absolute vrijheid en kan ze eens lekker vreemd doen of uit de band springen. Op reis kan ik mijn puurste zelf zijn, vertelt Moora in Het Nieuwsblad Magazine.

Maar Moora Vander Veken beseft ook dat haar generatie nooit gelukkig is met wat ze heeft. Altijd denken we weer dat het gras elders groener is. Maar in 2018 wil ze leren beseffen dat het hier “soms ook goed genoeg is”. Waar die haar dan ook moge zijn.

Moora geeft immers toe dat ze zonder de vaste job bij Thuis al lang weg zou zijn. Dan zou ze enkele maanden naar Amerika trekken om het leven daar te ontdekken. Maar in Thuis acteren vindt ze vooralsnog veel te leuk om op te geven. Ze leert nog steeds bij en werkt samen met een heel fijne ploeg.

Ondanks de fijne collega’s leeft Moora volgens het principe dat je altijd alleen bent. Je moet zelfstandig zijn en je eigen boontjes kunnen doppen. Om gelukkig te zijn moet je voor je eigen geluk kunnen zorgen, vertelt Moora aan Het Nieuwsblad Magazine. Mensen kunnen je immers altijd misbruiken of teleurstellen. Moora vindt zichzelf vrij naïef en denkt altijd dat iedereen het beste voor heeft, maar hoe ouder ze wordt hoe meer dat geloof afbrokkelt. Ze wil zich in 2018 wapenen tegen mensen die haar kwetsen. En dat geldt zowel op het gebied van haar carrière als op gebied van relaties. Toch vindt ze dat besef jammer, want Moora Vander Veken is wel opgevoed om altijd het goede in de mens te zien. Misschien daarmee dat ze zo graag reist? Op vakantie kom je immers alleen goede mensen tegen met dezelfde vibe om te chillen, te feesten en avonturen te beleven, aldus Moora Vander Veken.