.
Katrien De Becker in Familie
dinsdag 7 september 2021

Thuis-actrice Katrien De Becker: “mijn lichaam trok aan alarmbel”

"In april kon ik plots niet meer bewegen."

Katrien De Becker houdt van lekker eten, maar de bourgondische levensstijl van de Thuis-actrice zorgde de afgelopen maanden voor gezondheidsproblemen.

De coronakilo’s kwamen er vlotjes bij, geeft Katrien De Becker toe in Story. “Op een bepaald moment was ik zelfs zes kilo bijgekomen. Al vond ik dat op zich niet erg. Ik zat nog steeds goed in mijn vel. Tot mijn lichaam zelf aangaf dat ik niet goed bezig was.”

De Thuis-actrice heeft al enkele jaren last van vrij zware artrose. “Vaak heeft het te maken met stress, omdat ik te veel aan het doen ben. Maar nu zat ik in een heel rustige periode, en toch kon ik in april plots niet meer bewegen.”

Katrien De Becker ging te rade bij een osteopaat gegaan en die begon over orthomoleculair voedingsadvies. “Dat is een speciaal dieet, afgestemd op mijn lichaam, om mijn chronische aandoening binnen de perken te houden”, verduidelijkt de actrice in Story. “Eigenlijk ga je terug naar de oervoeding. Geen suikers en slechte vetten.”

En sindsdien voelt Katrien De Becker zich weer beter. Al was voeding niet de enige aanpassing die ze doorvoerde. Katrien begon ook met yoga en gaat regelmatig wandelen. “Dat brengt rust in mijn hoofd”, aldus de Thuis-actrice in Story.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Katrien De Becker