.
News Image

Thuis-actrice heeft het financieel moeilijk

“Het is puzzelen, meten en besparen.”


Deze zomer is het alweer twee jaar geleden dat Mayra uit Thuis verdween. Actrice Muriel Bats kreeg na haar afscheid in Thuis nog maar weinig nieuwe opdrachten aangeboden En toen moest corona nog komen…



Veel meer dan een bijrolletje in een fictiereeks en een stemopdracht heeft de 52-jarige actrice niet meer gekregen na haar afscheid aan Thuis. “Dus ja: het is puzzelen, meten en besparen,” getuigt Muriel Bats in Dag Allemaal. Maar op zich heeft ze daar geen problemen mee.



“Ik heb geen last van de reismicrobe en ga wat vaker naar de kringloopwinkel, daar gaat een mens niet dood van. Ik kan mij best wel wat luxe ontzeggen,” aldus de actrice. “Bij momenten heb ik wel gepiekerd over hoe ik mijn lening moest aflossen, maar dat is tot nu toe altijd gelukt. Ook dankzij de financiële steun van mijn moeder, gelukkig.”



Toch vindt Muriel Bats de zoektocht naar nieuw acteerwerk niet leuk. “Ik heb zeven jaar lang van acteren kunnen leven zonder mij zorgen te maken, maar nu ben ik 52 en moet ik wéér zoeken, mezelf aanbieden en bedelen om te mogen werken,” klinkt het bij de actrice.