.
Daisy Van Praet in Thuis
zaterdag 8 mei 2021

Thuis-actrice bekent: “daar word ik heel verdrietig van”

"In het begin had ik het daar vrij moeilijk mee."

Daisy Van Praet onthult in Primo dat ze heel erg gevoelig is voor dierenleed. “Ik kan echt geen vlees eten. Ik kan dat gewoon niet aan”, geeft de 38-jarige actrice toe.

“Rond mijn vijftiende heb ik beslist om geen vlees meer te eten. Als ik aan de lijdensweg denk die die dieren moeten ondergaan, dan word ik daar heel verdrietig van. Of hondjes die mishandeld worden. Die dieren hebben geen stem en ik vind het belangrijk om voor hen op te komen.”

Als ze geen werk heeft als actrice, is Daisy Van Praet vaak aan het werk in de horeca. Hoe voelt het dan om vlees te moeten serveren als overtuigd dierenactiviste?

“In het begin had ik het daar vrij moeilijk mee. Ik had heel de tijd de neiging om te zeggen: ‘Hier is uw vreselijk mishandelde koe!’” grijnst Daisy Van Praet in Primo. “Maar ik heb me daar overheen kunnen zetten.”

“Ik probeer er niet over na te denken. En werk is werk. Ik eet volledig macrobiotisch maar ik kan niet verwachten dat heel de wereld dat doet. Het is niet aan mij om iemand zijn steak te verbieden”, klinkt het nuchter bij Daisy Van Praet in Primo.

Bio van Daisy Van Praet

Meer Over:

Daisy Van Praet Thuis