.
Wim Stevens
vrijdag 26 augustus 2022

Thuis-acteur Wim Stevens waagt zich aan het duiken

"Er loopt zelden iets fout..."

Om te gaan duiken moet je als duiker toch een flinke dosis lef hebben. Je begeeft je op tientallen meters onder water en je moet verstandig omgaan met de lucht die je mee krijgt onder water. Maar dat maakt voor acteur Wim Stevens geen verschil uit. Hij laat zich niet afschrikken door de gevaren.

“Eigenlijk gebeurt er zelden iets. Maar ik volg nog steeds opleidingen. Om scherp te blijven. En ja, natuurlijk zijn er wel wat gevaren aan verbonden. Zo wordt bijvoorbeeld de zuurstof in de lucht in je tank bij het duiken op nitrox op een bepaalde diepte toxisch. Maar als je regelmatig een opleiding volgt en je altijd binnen je limieten duikt, is het in principe geen gevaarlijke sport”, zegt hij in Primo.

Maar er zijn natuurlijk ook echt gevaarlijke onderdelen binnen het duiken zoals grotduiken of ijsduiken. Een onderdeel waar Wim zich niet meteen aan zal wagen.

Wim duikt al heel wat jaren, en moet bekennen dat hij al eens ietwat gevaarlijke situaties heeft meegemaakt.

“Ik heb ooit meegemaakt dat er wat zeezout was aangekoekt in de luchttoevoer van mijn BCD, het trimjacket waarmee je je drijfvermogen controleert. Ik had het al een tijdje niet gebruikt. Daardoor maakte mijn trimjacket schokkende bewegingen en kon ik mijn drijfvermogen moeilijk controleren. Ik heb mijn duik moeten afbreken en naar de oppervlakte moeten terugkeren.”

Bio van Wim Stevens

Meer Over:

Wim Stevens Thuis