.
Pol Goossen in Thuis
woensdag 12 augustus 2020

Thuis-acteur Pol Goossen haalt uit naar leden Reuzegom

Die krijgen er flink van langs.


Er is de afgelopen dagen en weken veel geschreven over de dood van student Sanda. Die kwam om het leven tijdens een studentendoop. Afschuwelijk dat daar is gebeurd en dat er dieren werden gebruikt om mensen te ontgroenen. Thuis-acteur Pol Goossen kan er met zijn verstand niet bij. Pol Goossen is een dierenliefhebber, hij heeft zelfs liever dieren dan mensen om zich heen, dat is geen geheim.

Op Facebook haalt de acteur uit naar de studenten die lid zijn van Reuzegom. “Ik hou van mensen, maar niet van allemaal. Van dieren wél, zonder uitzondering”, schrijft de acteur op Facebook. “Ik persoonlijk heb respect voor alle ‘leven’. In de eerste plaats voor mensenleven, maar ook voor dierenleven, groot en klein: hond, kat, konijn, varken, varkentje, muis en aal incluis. Jullie hebben dat respect niet en dat baart me zorgen. Niet omwille van jullie. Het baart mij zorgen omwille van mens- én dierenwereld die zich blijkbaar buiten jullie gestoord denkpatroon bevinden”, gaat Pol Goossen verder.

“Ook de natuur, het milieu. Al ooit van gehoord, verwaand elitecorps? Al ooit van ‘natuur en milieu’ gehoord? Moeten we binnenkort (of mogelijk nu al) mijnheer doktoor of mijnheer de notaris of mijnheer de advokaat of edelachtbare tegen jullie, gediplomeerd geteisem, zeggen? Ik in ieder geval niet, nooit of jamais”, stelt de acteur op Facebook.

Dat de leden van Reuzegom (dode) dieren hebben gebruikt tijdens de studentendoop, dat begrijpt Pol Goossen niet. De meest gruwelijke feiten publiceren wij hier niet, maar het was erg en voor de student in kwestie bijzonder wansmakelijk. Eén ervan liet ondertussen het leven. “Ik roep gans België op om, bij eventueel contact met dokter-advocaat-notaris-rechter te vragen of ze recent aangesloten waren bij jullie verfoeilijke vereniging Reuzegom. Zo ja .. ophoepelen en die reus in zijn gom laten stikken, met zijn hautain wezen dat denkt zich met geld alles te kunnen permitteren”, schrijf Pol Goossen.

Binnen een dikke maand start het studentenleven weer op, traditioneel vinden er in het najaar dan ook studentendopen plaats. “Tegen eerstejaarsstudenten roep ik op om te weigeren jullie te laten dopen en niet langer mee te doen aan dat gehannes. Ikzelf? Mij laten dopen? Never! Eerst vriendelijk zeggen dat ik niet meedoe, en als er vervolgens ééntje een poot naar me uitsteekt krijgt hij een welgemikte trap in zijn kruis zodat zijn scrotum dagenlang in ijswater zal moeten weken om enigszins te herstellen”, reageert Pol Goossen zelfverzekerd.

“Lang leve Sanda in onze gedachten, lang leve het konijn, varkentje, de muis en de aal, lang leve de beschaafde mensen .. maar zo zijn ze, jammer maar helaas, niet allemaal”, besluit Pol Goossen.

Zijn pleidooi op Facebook lokt trouwens ook enkele negatieve reacties uit. Pol Goossen zou met zijn boodschap elke toekomstige advocaat of dokter gelijk beoordelen. “Wat er gebeurd is, met mens en dier, is afschuwelijk, vreselijk zwaar te betreuren! Maar alle toekomstige dokters /advocaten/ goede studenten etc over dezelfde kam scheren is niet juist en zijn niet allemaal verwende nesten zonder opvoeding en respect voor mens en dier!”, lezen we tussen de vele reacties. Maar algemeen gezien is iedereen het unaniem met Frank uit ‘Thuis’ eens.

Bio van Pol Goossen

Meer Over:

Pol Goossen Thuis