.
Bart Van Avermaet in Thuis
woensdag 16 juni 2021

Thuis-acteur: “naar die aflevering keek ik met een heel klein hartje”

"Ik wist niet wat ik hoorde!"

Bart Van Avermaet kennen we allemaal als Waldek uit Thuis. De acteur was enorm trots toen dochter Eve Van Avermaet dezelfde weg opging als haar papa.

Eve Van Avermaat kennen de Thuis-kijkers als ‘Roxanne’. Al benadrukt de 28-jarige Eve dat ze die rol niet aan haar vader te danken heeft. “Ik wist niet eens dat ze auditie had gedaan voor de rol van Roxanne in Thuis. ‘Dag collega’, zei ze op een dag. Ik wist niet wat ik hoorde!” lacht een trotse papa in Libelle.

Dat Eve een gelijkaardige weg is ingeslagen heeft vader en dochter alleen maar dichter bij elkaar gebracht. “De verhalen die we horen en mógen spelen, de emoties die daarbij komen kijken, da’s fijn om met elkaar te kunnen delen.”

“Maar als je dan je kind voor het eerst op televisie ziet, dan is dat absoluut met een heel klein hartje”, geeft Bart Van Avermaet toe in Libelle. “Als het niet goed was, zou ik haar dat dan kunnen zeggen? Die eerste aflevering, heb ik heel kritisch bekeken en misschien ben ik bevooroordeeld, maar het was er boenk op.”