.
News Image

Thrillerreeks Unité 42 binnenkort te zien op Eén

Tom Audenaert speelt mee in deze gloednieuwe reeks.
Eén brengt vanaf 7 oktober de succesvolle RTBF-reeks Unité 42, met Tom Audenaert in een hoofdrol, naar de Vlaamse kijkers. Het spannende Unité 42 draait rond agent en weduwenaar Sam Leroy. Terwijl hij thuis alleen instaat voor de opvoeding van zijn kinderen, start hij als leidinggevende een nieuwe job bij de Brusselse cybercrime-afdeling van de politie. Samen met zijn team, waaronder voormalige hacker Billie Webber en Bob Franck (Tom Audenaert), jaagt hij op cybercriminelen die België terroriseren. Na enkele gruwelijke moorden op jonge vrouwen, die dood aangetroffen worden achter hun computer, probeert de eenheid de seriemoordenaar te ontmaskeren.

De hoofdrollen in Unité 42 zijn weggelegd voor Patrick Ridremont (Sam Leroy), Constance Gay (Billie Webber) en Tom Audenaert (Bob Franck). De reeks werd geschreven door Julie Bertrand, Annie Carels en Charlotte Joulia en was eerder te zien op La une in België en op France 2 in Frankrijk, waar ze goed scoorde: in Wallonië keken gemiddeld zo'n 340.000 mensen per aflevering, en in Frankrijk volgen gemiddeld 3,1 miljoen kijkers het eerste seizoen. Momenteel werkt RTBF aan een tweede seizoen.

Unité 24: vanaf 7 oktober elke maandag om 21.30 uur op Eén.

Samuel Leroy (vertolkt door Patrick Ridremont): De veeleisende Samuel (37 jaar) start een nieuwe job en komt als tech-leek terecht in de cybercrime-eenheid die hij moet leiden. Samuel werkt hard, gelooft rotsvast in het justitiesysteem, en is hondstrouw aan het korps. Maar privé staat hij op de rand van een afgrond: hij kan het onrecht van de dood van zijn vrouw niet accepteren. Samuel weet niet hoe hij met zijn dochter Emmy moet praten, zijn zoon Robin onder controle moet houden, of zelfs maar tonen aan zijn kinderen dat hij van hen houdt.

Billie Webber (vertolkt door Constance Gay): De creatieve, 24-jarige hacker Billie heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze is een nieuw lid van de eenheid en is een expert in nieuwe technologieën. Billie worstelt om de regeltjes te volgen, en vertrouwt liever op haar gevoel.

Robert (Bob) Franck (vertolkt door Tom Audenaert): De 50-jarige Bob realiseert zich dat het leven kort en onvoorspelbaar is, en heeft besloten om het rustiger aan te doen en zich te focussen op het heden en alle kleine pleziertjes die daarbij horen. Hij hecht veel belang aan individuele vrijheid en moraal, maar is met zijn zwarte humor ook de grapjas van de eenheid en kan alles relativeren.

Nassim Khaoulani (vertolkt door Roda Fawaz): De intelligente Nassim (24 jaar) is dol op wiskunde en statistiek, en ziet de wereld als het ware in binaire vorm. Hij is nieuwsgierig, doodeerlijk en houdt van een uitdaging. Alhoewel hij het talent heeft, is hij niet uit het juiste hout gesneden om hacker te zijn: Nassim breekt niet graag de regels zonder toestemming van de baas.

Helene Janssens (vertolkt door Hélène Theunissen): Helene (60 jaar) wordt gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel en zet het algemeen belang voor alles. Ze is kalm, logisch en nauwgezet.

Alice Meerks (vertolkt door Danitza Athanassiadis): De doofstomme Alice (35 jaar) is de lijkschouwer van het team. Ze is gefascineerd door de dood, slim en grappig, maar ook discreet. Haar collega's waarderen haar aanpak enorm.

Aflevering 1 (maandag 7/10):
Meerdere vrouwen worden dood en naakt aangetroffen aan hun computer. Hun internetinstallatie is volledig geblokkeerd en dus wordt er meteen gedacht aan hacking. Sam en Billie zetten alles in het werk om de seriemoordenaar te pakken te krijgen, die zijn computerkennis gebruikt om de onderzoekers op het verkeerde spoor te brengen. Zullen ze hem kunnen stoppen voor hij een volgend slachtoffer maakt?

Unité 24: vanaf 7 oktober elke maandag om 21.30 uur op Eén.